Ελαιόλαδο: Παραμένει σε ανοδική τροχιά η τιμή

agrotypos.gr  20 July, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ελαιόλαδο: Παραμένει σε ανοδική τροχιά η τιμή

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ζάκρου προχώρησε σε διαγωνισμό πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας 0,37% και 0,32%, την Παρασκευή (14 Ιουλίου 2023).

Η ζήτηση ήταν αυξημένη και είχαμε συμφωνία τελικά με Έλληνα τυποποιητή, σε μια ενιαία τιμή 8,326 ευρώ το κιλό και για τα δύο φορτία (60 συν 60 τόνοι), που αφορούσαν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Λασιθίου.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Κωνσταντίνος Κεκερίδης, πρόεδρος του Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ζάκρου, «μας απομένουν λίγες ποσότητες που τις κρατάμε για τυποποίηση για τις ανάγκες του συνεταιρισμού. Αν έχουμε κάποιες ποσότητες θα δούμε πως θα τις διαθέσουμε από τον Σεπτέμβριο.

Για την ερχόμενη παραγωγή, αν και περιμέναμε να είναι αυξημένη κάποια προβλήματα στην καρπόδεση θα έχουν σαν αποτέλεσμα να κυμανθεί περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. 

Έχει γίνει ήδη μια δακοκτονία από τη ΔΑΟΚ στην περιοχή αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών βοηθάνε στην αντιμετώπιση του δάκου. Θα δούμε τι θα δείξουν οι παγίδες τις επόμενες ημέρες για να αποφασίουμε αν θα προχωρήσουμε ή όχι σε νέα».

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

agrotypos.gr  20 July, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα