Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναγέννηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς!

  28 April, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναγέννηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς!

Επιτέλους στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες καθαρισμού και διαμορφώσεων των ιδιοκτησιών της Σχολής η οποία όχι μόνο μπαίνει σε νέα αποχή, αλλά με την αναγέννησή της πρόκειται να αναβαθμίσει και όλη την περιοχή.

“Απο την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου στο Υπουργείο, μια πολυμελής ομάδα ειδικών εργάζεται καθημερινά στο project της Πρότυπης Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς Κρήτης. Μια ομάδα αποτελούμενη από στελέχη της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, την εταιρεία συμβούλων Deloitte, επιστήμονες και τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στελέχη της αυτοδιοίκησης των δήμων Φαιστού και Γόρτυνας, εργάζεται από την πρώτη ημέρα προκειμένου το project μας να είναι όχι μόνο καινοτόμο, οικονομικά βιώσιμο και με αντοχή στον χρόνο αλλά, κυρίως, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αγροτών, της παραγωγικής κοινότητας και της κοινωνίας του νησιού ευρύτερα. Ανάγκες οι οποίες κατεγράφησαν κατά τις συσκέψεις που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο – Δεκέμβριο.” ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπυυξης Λευτέρης Αυγενάκης που επισκέφτηκε την Σχολή.

Και όπως ανέφερε:

“Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε καθόλα έτοιμοι -μιας και πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και το business plan- να παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την Γεωργική Σχολή Μεσσαράς, η οποία θα είναι ο πιλότος για ένα μοντέλο που θέλουμε να εξαπλωθεί σε όλη τη Χώρα!
Ένα σχέδιο που τοποθετεί την Κρήτη :
– στον πυρήνα της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της ευφυούς γεωργίας,
– στον πυρήνα της σύγχρονης εφαρμοσμένης εκπαίδευσης για όλους
– στο κέντρο της έρευνας με σπουδαίες διεθνείς συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς του εξωτερικού
– στην αιχμή της πρωτοπορίας μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας και ασφαλείας αγροτικών προϊόντων με καλές περιβαλλοντικές πρακτικές.
-Θέλουμε τη διάχυση γνώσης, τη σύνδεση έρευνας και πρακτικής εφαρμογής, την κατάρτιση των απασχολουμένων του πρωτογενούς τομέα, ένα σημείο στο οποίο όχι μόνο εμείς, αλλά συνολικά η #Ευρώπη υστερεί.  Ο τόπος μας το αξίζει!”

 

  28 April, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα