“Η κυρά του Δέλτα” στη Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό

https://www.thetoc.gr/  24 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
“Η κυρά του Δέλτα” στη Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό

Η μοναδική γυναίκα αλιέας στο Δέλτα του Έβρου, που την ξέρουν όλοι ως "Η κυρά του Δέλτα" βρίσκεται στην περιοχή από τα 25 της χρόνια, δεν νιώθει φόβο να ζει στην άκρη των συνόρων. Δηλώνει υπερήφανη που έζησε τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη γωνιά της Ελλάδας "σηκώνοντας την ελληνική σημαία" δύο χιλιόμετρα από τη γειτονική Τουρκία πάνω από τη στέγη της καλύβας της.

Η Αρτεμις Παπακωστίδου έλαβε πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 στην 49η γιορτή της Δημοκρατίας που διοργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιλέγει να προσκαλεί πολίτες από διάφορους επαγγελματικούς τομείς, που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πολίτες που κάτι έχουν να πουν με τον τρόπο που ζουν.

Η πρόσκληση σύμφωνα με την ΕΡΤ, απευθύνονταν στο ζεύγος Παπακωστίδη, μόνο που αντί του συζύγου που αδυνατεί, θα παραστεί η κυρία Άρτεμις με την κόρη της.

"Εγώ δεν ξέρω να κυκλοφορώ, δεν έχω μπει σε τέτοιο κόσμο θα πει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. Αισθάνομαι κάπως, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι εγώ. Αυτό θέλω. Να είμαι η κυρά του Δέλτα κι αν μπορέσω να πω δυο κουβέντες θα ζητήσω να νομιμοποιηθούν οι καλύβες μας που είναι στα σύνορα με την Τουρκία και επιτέλους να γίνει ο δρόμος που συνδέει το Δέλτα με το κέντρο. Ο πρωθυπουργός μου το υποσχέθηκε αλλά δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό".

Η κυρία Άρτεμις μιλούσε στην ΕΡΤ από την καλύβα της, όπου έραβε τα δίχτυα 1200 τετραγωνικών μέτρων τα οποία της έσκισε το δελφίνι όταν ήταν απλωμένα στη θάλασσα για το μεροκάματο.

Έραβε και εξέφραζε τις σκέψεις, την αγωνία και την χαρά της για την τιμή αυτή που της έγινε να παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στο οποίο θα πάρει μαζί της και το σήμα του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, που εδώ και χρόνια δίνει το ελληνικό στίγμα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως την Κυρά του Δέλτα, έχει τιμήσει η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού "ΕΒΡΟΥ", για τα 41 χρόνια παρουσίας της, στην πρώτη γραμμή των συνόρων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, η Μεραρχία τίμησε τη μοναδική γυναίκα αλιέα στο Δέλτα του Έβρου, η οποία εδώ και 41 χρόνια υψώνει περήφανα με τον σύζυγό της την ελληνική σημαία.

Αφού της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη παρουσία της στα σύνορα, της δώθηκε και μια ελληνική σημαία, με τον Διοικητή της XII Μ/Κ ΜΠ, Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο να τη διαβεβαίωνει ότι η Ταξιαρχία που είναι υπεύθυνη στην περιοχή, θα φροντίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα τους.

 

https://www.thetoc.gr/  24 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα