Κάλεσμα συμμετοχής σε διαμαρτυρία από την ΕΕΕΒ Δ. Φαιστού

Mesaralive.gr  29 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κάλεσμα συμμετοχής σε διαμαρτυρία από την ΕΕΕΒ Δ. Φαιστού

«Κανένα σπίτι και μαγαζί χωρίς ρεύμα» διεκδικούν οι Επαγγελματίες Έμποροι και Βιοτέχνες Δήμου Φαιστού συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11 π.μ.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται «Το προηγούμενο διάστημα, η ΔΕΗ προχωρούσε απροκάλυπτα σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά στην ύπαιθρο του νομού, αφήνοντας δεκάδες σπίτια ανέργων, συνταξιούχων, επαγγελματιών έμπορων χωρίς φως, τηλέφωνο ψυγείο, εν έτη 2016! Σα να μη φτάνει η θηλιά στο λαιμό του μικρομαγαζάτορα σφίγγει  από   τα χαράτσια, τις αυξήσεις εισφορών, το ΤΕΒΕ.

Παρά τις διακηρύξεις της Διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των οφειλών σε 36 δόσεις κλπ, η πραγματικότητα είναι άλλη:

Εξαιρούνται από αυτόν εκατοντάδες νοικοκυριά που με την παρέμβαση των λαϊκών επιτροπών και των ταξικών σωματείων αποτράπηκε η διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής!
Οσοι δεν έχουν χρήματα να ενταχτούν στη ρύθμιση και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα ως τις 30/9, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 30% της οφειλής εφάπαξ και το υπόλοιπο σε 8 δόσεις, δηλαδή καταδικάζονται να μείνουν για πάντα χωρίς ρεύμα!
Οσοι επιδιώξουν να μπουν σε ρύθμιση μετά τον Οκτώβρη απλά θα διαπιστώσουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ξανά χωρίς ρεύμα, με τους όρους που τους περιμένουν!

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό! Δε μπορεί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κόβει το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά που δε πληρώνουν τη ΔΕΗ κάτω από το βάρος των χρεών για να ζήσουν οι οικογένειες με τις υποχρεώσεις τους, να χαρίζει φθηνό ρεύμα στους βιομήχανους!

Δεν αντέχουμε άλλο – η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας! Εμείς οι φτωχοί μικρομαγαζατορες δεν είμαστε μπαταχτσήδες, παλεύουμε καθημερινά με κόπο και ιδρώτα  για να μπορούμε να ζήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια και τα μαγαζιά.
Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν στη ρύθμιση των 36 και πλέον δόσεων όλοι οι επαγγελματίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος (βιβλία εσόδων-εξόδων). Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια. 

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                               ΜΠΑΡΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»                                                                                    

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

Mesaralive.gr  29 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα