Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ενέργεια της Γερμανίας κατά του Βαρουφάκη»

https://www.neakriti.gr/  15 April, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ενέργεια της Γερμανίας κατά του Βαρουφάκη»


«Είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση

Για απαράδεκτη απόφαση της Γερμανίας, ενδεικτική της αυταρχικής και φιλοπόλεμης στροφής της Ευρώπης, κάνει λόγο η Νέα Αριστερά μετά την απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της, «είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις. Ιδίως την στιγμή που η Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: 

«Η απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα- ακόμα και διαδικτυακή ομιλία- τριών ακαδημαϊκών που θα μιλούσαν σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, μεταξύ των οποίων ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι απαράδεκτη και ενδεικτική της αυταρχικής και φιλοπόλεμης στροφής που παίρνει η Ευρώπη.

Είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις. Ιδίως την στιγμή που η Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ.

Η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία απόφαση. Η Ευρώπη οφείλει να πάρει ενεργό ρόλο στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός, στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης και στο τέλος της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα».

 

https://www.neakriti.gr/  15 April, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα