Προς αξιολόγηση ο φάκελος του Δ.Κ.  Μεσαράς στο Στρατόπεδο «Νικολούδη»

mesaralive.gr  08 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προς αξιολόγηση ο φάκελος του Δ.Κ.  Μεσαράς στο Στρατόπεδο «Νικολούδη»

Θετικές εξελίξεις φαίνεται πως έρχονται το επόμενο διάστημα για το Διοικητικό Κέντρο Μεσαράς το οποίο ο Δήμος Φαιστού σχεδιάζει να δημιουργήσει με την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Νικολούδη.

Αυτό προκυπτει από τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, με την  Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής, κα Ευγενία  Φωτονιάτα.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η κα Φωτονιάτα στο Ηράκλειο. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Δήμαρχος για την εξέλιξη της πρότασης για χρηματοδότηση που  υπέβαλε     ο Δήμος Φαιστού στο  πρόγραμμα «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», με τίτλο : «Διοικητικό Κέντρο Μεσσαράς» που αφορά την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Τχη (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΕΜΜ.».

Ο κ. Αρμουτάκης, παρουσία και του Προέδρου του Ο.Λ.Η. κ.  Απόλλωνα Φιλιππή, ενημέρωσε την Ειδική Γραμματέα, για την υφιστάμενη  εικόνα του Στρατοπέδου, όπου η εγκατάλειψη είναι εμφανής τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Τόνισε ότι η εκμετάλλευση αυτού του χώρου, θα δώσει περαιτέρω αναπτυξιακές δυνατότητες όχι μόνο στο Δήμο Φαιστού αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική και Νότια Κρήτη και έδωσε διευκρινίσεις όσον αφορά κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την περιεχόμενο του φακέλου που υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση.

Η κα Φωτονιάτα από την πλευρά της, μετά την εκτενή ενημέρωση που δέχθηκε, κατανόησε τη σπουδαιότητα του έργου υποστηρίζοντας ότι ο φάκελος θα αξιολογηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, με θετική έκβαση όπως όλα δείχνουν, καθώς η πρόταση πληροί τα απαιτούμενα προς χρηματοδότηση κριτήρια.

 

mesaralive.gr  08 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα