Στο Δήμο Φαιστού παραχωρήθηκε κι επίσημα το Στρατόπεδο Εμμ. Νικολούδη!

mesaralive.gr  05 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στο Δήμο Φαιστού παραχωρήθηκε κι επίσημα το Στρατόπεδο Εμμ. Νικολούδη!

Παραχώρηση για 40 έτη,με σκοπό τη δημιουργία του Διοικητικού Κέντρου Μεσαράς

Με αφορμή το γεγονός αυτό,ο Δήμος Φαιστού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο Δήμος Φαιστού, έχοντας την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έπειτα από συνεργασία τριών και πλέον ετών με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) ζήτησε και έλαβε την παραχώρηση του Στρατοπέδου «Τχη (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΕΜΜ.» για 40 έτη, σύμφωνα με το Ν.4407/2016, με τον οποίο συγκεκριμενοποιήθηκε η διαδικασία παραχώρησης στρατοπέδων σε ΟΤΑ

Είχαν προηγηθεί προσπάθειες του Δήμου να αξιοποιήσει το  χώρο και με τους Ν.2745/1999 & Ν.3883/2010 αλλά λόγω ασάφειας των παραπάνω θεσμικών πλαισίων, δεν κατέστη δυνατόν.   Το Στρατόπεδο βρίσκεται στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Μοιρών, σε μικρότερη των 500 μέτρων απόσταση από την πόλη και καταλαμβάνει έκταση περίπου 47 στρεμμάτων.

Ο σκοπός της παραχώρησης είναι η δημιουργία ενός Διοικητικού Κέντρου του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς και ενός πολυχώρου ψυχαγωγίας,πολιτισμού, αθλητισμού και εμπορικών χρήσεων. Στην υφιστάμενη εικόνα του Στρατοπέδου, η εγκατάλειψη είναι εμφανής τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, δεν μας τιμά σαν κοινωνία και δε συνάδει με την ιστορικότητα του χώρου, ενός χώρου τιμής και μνήμης για το Δήμο Φαιστού και τους δημότες του. 

Το ειλικρινές ενδιαφέρον του Δήμου για την επιτυχή επαναχρησιμοποίηση του χώρου, συνεχίστηκε με την πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο «Διοικητικό Κέντρο Μεσαράς»   που υπέβαλε ο Δήμος Φαιστού στο  πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας». Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε πριν ένα περίπου έτος από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ). Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού  1.965.400,00 ευρώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής, κ.  Ευγενία Φωτονιάτα για την προσωπική ενασχόληση της με τη χρηματοδότηση της πρότασης. Επίσης, τον ειδικό συνεργάτη της, κ. Γεώργιο Κούτρα, καθώς και τα στελέχη της ειδικής γραμματείας κ. Μαρίνου – Ξύδη και κ.  Δάλλα για την συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια υποβολής της πρότασης μας".

 

mesaralive.gr  05 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα