Σίβας: Τα στοιβαγμένα καλάμια απειλούν... με φωτιά (φωτο)

mesaralive.gr  30 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σίβας: Τα στοιβαγμένα καλάμια απειλούν... με φωτιά (φωτο)

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Σίβα στη Μεσαρά, από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, η οποία εδώ και μήνες, δεν έχει απομακρύνει το σωρό από ξερά καλάμια που έχει δημιουργήσει στην είσοδο του χωριού.

Η οργή των κατοίκων έγκειται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο σημείο, αποτελεί μια εν δυνάμει πιθανή εστία έναρξης πυρκαγιάς, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους!

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού στο mesaralive.gr, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου είχε μεταβεί στην τοποθεσία Καλαθάς ή Κατσουλάρι για να κόψει τα καλάμια, τα οποία είναι φυτρωμένα εκεί, δημιουργώντας ένα τείχος απροσπέλαστο.
Αφού ολοκληρωσαν τις εργασίες, εναπόθεσαν τα καλάμια, σε συγκεκριμένο οικόπεδο κατοίκου του χωριού, χωρίς την άδεια του. Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, το χωράφι αυτό παραμένει με τα καλάμια μέσα αυτό ως σήμερα.

«Αν γίνει κάποιο λάθος ή από κάποια αιτία προκληθεί φωτιά σε αυτόν τον τεράστιο σωρό από τα καλάμια, τότε η πύρινη εστία που θα δημιουργηθεί θα είναι τεράστια», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος του Σίβα.

Αυτό που καλούνται οι αρμόδιες Αρχές να πράξουν είναι το αυτονόητο: Να απομακρύνουν το συντομότερο δυνατόν από το χωράφι τα κομμένα καλάμια. Πριν συμβεί το κακό, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους και περιουσίες...  

 

mesaralive.gr  30 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα