Όσο υπάρχει ελαιόλαδο στις αποθήκες της χώρας μας τόσο θα αυξάνει η τιμή του.
Σε δημοπρασία πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2022-2023 και οξύτητας 0,37%, προχώρησε η Ομάδα Παραγωγών Βακιώτες ΙΚΕ από το Ηράκλειο της Κρήτης, την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Λέριος, παραγωγός και υπεύθυνος εμπορίας ελαιολάδου της Ομάδας, «η τιμή που έκλεισε η συμφωνία ήταν στα 7,15 ευρώ το κιλό. Αφορούσε ποσότητα 38 τόνων. Υπάρχουν ακόμη λίγες ποσότητες ελαιολάδου στις αποθήκες μας».
Στο μεταξύ εμπορική συμφωνία, με τιμή 6,85 ευρώ το κιλό, με λακωνική εταιρεία έκλεισε πριν λίγες ημέρες ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Απιδέας στην Λακωνία αλλά για μικρές ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο το αγόρασε η εταιρεία Χελιώτη, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού κ. κ. Κώστας Κομινός.
Όπως τόνισε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού: «οι ποσότητες που πωλήθηκαν ήταν μικρές γιατί οι παραγωγοί αναμένουν αύξηση των τιμών το επόμενο διάστημα. Πάντως ζήτηση υπάρχει και αναμένουμε σύντομα νέες προσφορές. Υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον και αναμένουμε τιμές από 7,4 έως 7,5 ευρώ το κιλό. Στον συνεταιρισμό έχουμε ακόμη ένα απόθεμα περίπου 100 τόνους.
Όσον αφορά την νέα παραγωγή αναμένεται με μια πρώτη εικόνα να είναι μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η δακοκτονία στην περιοχή μας».
Δείτε επίσης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η πληρωμή για όλους τους δικαιούχους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώνονται σταδιακά οι λογαριαμοί των αγροτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα οι πληρωμές των αγροτών
- Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναγέννηση της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς!
- Αυγενάκης: Θα μπει τάξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στόχος η καταβολή ενισχύσεων 700 εκατ. ευρώ πριν από το Πάσχα
Σχετικά άρθρα
- Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νοθευμένο λάδι
- Δήμος Φαιστού: Και η “Φαμέλια Αστερουσίων” στην εκδήλωση για το ελαιόλαδο
- Δήμος Φαιστού: Ενημερωτική εσπερίδα για το ελαιόλαδο
- Πανάκριβο πλέον το ελαιόλαδο - Από τα 4,5 ευρώ έφθασε τα 8,5 ευρώ χονδρική (vid)
- Νέα μελέτη: Το τρόφιμο “ελιξίριο” που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από άνοια