Τζ. Ντίμον ( JP Morgan) για κρυπτονομίσματα: «Αν ήμουν κυβέρνηση θα τα καταργούσα»

https://www.naftemporiki.gr/  07 December, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τζ. Ντίμον ( JP Morgan) για κρυπτονομίσματα: «Αν ήμουν κυβέρνηση θα τα καταργούσα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan  Τζέιμι Ντίμον, καταφέρθηκε εναντίον του «bitcoin και των ομοειδών του,» λέγοντας σε ακρόαση  στο Καπιτώλιο ότι τα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να απαγορευτούν.

“Πάντα ήμουν βαθιά αντίθετος με τα κρυπτονομίσματα, το bitcoin, κ.λπ.”, δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας απαντώντας στις ερωτήσεις της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας. “Η μία και μοναδική χρήση του είναι να βοηθά τους εγκληματίες, τους εμπόρους ναρκωτικών … το ξέπλυμα χρήματος, την φοροαποφυγή”.

“Αν ήμουν η κυβέρνηση, θα τα καταργούσα”, πρόσθεσε.

Οι σημερινές δηλώσεις είναι οι τελευταίες σε μία σειρά επιθέσεων του Ντίμον κατά των κρυπτονομισμάτων, αν και η τράπεζά του συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στο blockchain, την τεχνολογία που υποστηρίζει τη βιομηχανία των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Ντίμον αποκάλεσε το bitcoin “μια υπερτιμημένη απάτη”, ένα σχόλιο που αργότερα ανακάλεσε. Το είχε επίσης παρομοιάσει με μια “pet rock”.(σσ: φιγουρα κατοικίδιου από πέτρα)

Ο Ντίμον και αρκετοί ακόμη διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων τραπεζών που παρουσιάστηκαν ενώπιον της επιτροπής στο πλαίσιο μιας τυπικής ακρόασης για τον κλάδο, συμφώνησαν ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος με τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

naftemporiki.gr

 

https://www.naftemporiki.gr/  07 December, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα