Σφολιατάκια στριφτά με κρέμα τυρί
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
90 γρ κρέμα τυρί
50 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 πρέζα πιπέρι προαιρετικά
1 μικρό αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και αλείφω το μισό με την κρέμα τυρί.
Πασπαλίζω πάνω στην κρέμα το τριμμένο τυρί, αν θέλω και με λίγο πιπέρι και σκεπάζω με το υπόλοιπο φύλλο.
Πιέζω τη σφολιάτα να κολλήσουν τα 2 φύλλα και κόβω σε λωρίδες πλάτους 1,5 – 2 εκ.
Στριφογυρίζω κάθε λωρίδα ελικοειδώς και πιέζω τις άκρες της στο ταψί για να σταθεροποιηθεί.
Τις αλείφω με χτυπημένο αυγό μαζί με 1 κ. γ. νερό και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Δείτε επίσης
- Πιερρακάκης: Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ σε χωριά έως 1.700 κατοίκους
- Χρυσοχοΐδης από το Ηράκλειο για: ΟΠΕΚΕΠΕ, Βορίζια και FBI Kρήτης
- Αλλάζει το clawback στις διαγνωστικές εξετάσεις - Ανακατανομή ανά νομό και χρονικοί περιορισμοί
- Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης
- Τι αλλάζει με τα μετρητά: Πότε οι έμποροι μπορούν να αρνηθούν τα ευρώ





