«Πράσινο φως» για δυο σημαντικά έργα στο Πετροκεφάλι

Σοφία Πλουτινάκη  15 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Πράσινο φως» για δυο σημαντικά έργα στο Πετροκεφάλι

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη σε δύο σημαντικά έργα στο Πετροκεφάλι, που αφορούν την Παιδεία και τον Πολιτισμό, εκφράζει ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μανώλης Κανακαράκης, με ανακοίνωσή του.

Ο κ. Κανακαράκης αναφέρεται στην υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη  για αντικατάσταση κεραμοσκεπής στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου, καθώς και για τη μελέτη του Θεάτρου Πετροκεφαλίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη της αντικατάστασης της κεραμοσκεπής, καθοριστικές ήταν οι ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΔΣ και Νηπιαγωγείου Πετροκεφαλίου, με την βοήθεια του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Λάμπρου Καμπουράκη.

Το Δημοτικό Σχολείο και το Θέατρο

Η κεραμοσκεπή του δημοτικού σχολείου Πετροκεφαλίου, συνοδεύεται από μια μεγάλη ιστορία που ξεκινά στις  14-5-1959 58 χρόνια σαν χθες, όταν ένας σεισμός  6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τα Πιτσίδια ο οποίος προκάλεσε πολλές ζημιές σε σπίτια, δημιούργησε πρόβλημα και στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου. «Το κτήριο του ΔΣ Πετροκεφαλίου  κρίθηκε ακατάλληλο και κάναμε μάθημα σε σκηνές. Ήμουν μαθητής τότε και αποφάσισαν να φτιάξουν καινούργιο.  Δάσκαλοι ήταν τότε  ο αείμνηστος Βασιλάκης Αντώνης και η κυρία Ειρήνη Μιχελινάκη. Τα κεραμίδια τα έβαλαν μαθητές και τα έδεσαν οι πιο σβέλτοι όπως εγώ, ο Δαμιανάκης ο δάσκαλος και άλλοι που θα αποκαλυφθούν τα ονόματα στην κατασκευή. Έχουμε γράψει  τα ονόματα στα ξύλα. Δεν υπήρχε τότε ασφαλτόπανο και μόνωση  με αποτέλεσμα να μπαίνει το νερό όλο μέσα. Τώρα και 6 χρόνια προσπαθώ να το φτιάξω αλλά πέσαμε στην κρίση. Φέτος άλλαξα ρότα,  ζήτησα την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Διευθυντή του Σχολείου,  μαζί και η Δημοτική  Σύμβουλος κ. Τσικνάκη Αλεξάνδρα, απευθυνθήκαμε στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη ο οποίος έδωσε εντολή και ήρθε μηχανικός, είδε  ότι πραγματικά είχε πρόβλημα και έκανε την μελέτη να αλλάξει η κεραμοσκεπή. Την  υπέγραψε ο Δήμαρχος και την παρέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας Ηρακλείου κύριος Καμπουράκης Λάμπρος και την πήγε στον περιφερειάρχη όπου και την υπέγραψε», αναφέρει ο κ. Κανακαράκης για την ιστορία και την εξέλιξη του έργου. Επίσης ενημερώνει ότι προχωρεί και «το θέατρο να γίνει μελέτη η οποία  τελειώνει τώρα. Πιστεύω ότι θα τελειώσουν φέτος για όλα αυτά ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!» καταλήγει ο Πρόεδρος του Πετροκεφαλίου.

Ικανοποίηση από το Σύλλογο Γονέων

Η αλλαγή της κεραμοσκεπής, ήταν το πρώτο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πετροκεφαλίου. Το δραστήριο ΔΣ κινήθηκε άμεσα μόλις έμαθε το υπάρχον πρόβλημα και όπως μας λέει η Πρόεδρος κ. Ελένη Μπικάκη, «αμέσως στείλαμε έγγραφο στο Δήμο και πήραμε αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ το ίδιο έγγραφο εστάλει και από το Διευθυντή του Σχολείου. «Ζήτησα από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Καμπουράκη τη συνδρομή του για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να «τρέξει» άμεσα, μιας και το σχολείο μας έχει περίπου 100 παιδιά και δεν γίνεται εν έτη 2017 να έχει τέτοια προβλήματα η κεραμοσκεπή. Ο κ. Καμπουράκης – και τον ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτό- έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης , το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρμουτάκη που από την πρώτη στιγμή ήταν απόλυτα θετικός στο αίτημά μας και την δημοτική σύμβουλο κ. Τσικνάκη Αλέκα που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα καθώς και  όλους όσους συνέβαλαν για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πετροκεφαλίου.

 

Σοφία Πλουτινάκη  15 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα