15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

  16 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
15 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Τρεις νέοι θάνατοι και 105 συνολικά

Και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Σωτήρης Τσιόδρας πήρε την… συνηθισμένη θέση του στο υπουργείο Υγείας για να ενημερώσει σχετικά με το πώς κινείται ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως σήμερα, Πέμπτη 16.04.2020, είναι η τελευταία μέρα που γίνεται live η ενημέρωση, καθώς λόγω των ημερών του Πάσχα θα υπάρξει μια διακοπή, πριν επανέλθουν οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στις… επάλξεις την Δευτέρα του Πάσχα.

Όλα αυτά ενώ η αγωνία της κυβέρνησης κορυφώνεται σχετικά με το αν θα… μείνουν σπίτι οι πολίτες τις μέρες του Πάσχα, με το “λουκέτο” στις εκκλησίες να παίρνει παράταση έως τις 28 Απριλίου

Η Ελλάδα «ίσιωσε» την καμπύλη πριν από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης

Η Ελλάδα «ίσιωσε» την επιδημική καμπύλη πριν από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το γαλλικό Bridge Tank.

Η έκθεση του Bridge Tank συγκρίνει το ξέσπασμα του κορονοϊού σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα, χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, να αποδεικνύεται πρώτη στην «επιπέδωση» της καμπύλης και στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –«η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων»- και της Ισπανίας – «η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

 

  16 April, 2020 ΑΡΘΡΑ