1512 αιτήσεις στη Μεσαρά για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης

mesaralive.gr  16 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
1512 αιτήσεις στη Μεσαρά για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης

Φωτο: report24.gr

Xιλιάδες απόρους και μεγάλες ανάγκες για βασικά αγαθά έχουν αφήσει πίσω τους τα Μνημόνια, όπως προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχουν γίνει σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, για την πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα που προβλέπει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δίνει Το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τα οποία οι αιτήσεις για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, έφτασαν στις 9.329 στο Νομό Ηρακλείου εκ των οποίων οι 1512 στη Μεσαρά.

Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα αυτά αφορούν επίδομα σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος καθώς και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Ηρακλείου το οποίο «καλεί Ευρώπη και Κυβέρνηση να βρούνε λύσεις εξάλειψης του παραπάνω προβλήματος, που δεν είναι άλλες από αναπτυξιακά μέτρα και  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Μιλούν οι αριθμοί

Οι αριθμοί των αιτήσεων για την περιοχή της Μεσαράς όπως προκύπτουν από τους πίνακες που δίνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και οι οποίοι είναι βασισμένοι στα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας είναι αποκαλυπτικοί.

Συνολικά έχουν γίνει 1309 αιτήσεις τους δύο μεγάλους Δήμους της Μεσαράς, καθώς και 203 στην Δημοτική Ενότητα Αστερουσίων(πρώην Καποδιστριακός Δήμος Αστερουσίων) του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

 

mesaralive.gr  16 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα