17ος Μινωικός άθλος  - Ενας αγώνας δρόμου... θεσμός

  27 November, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
17ος Μινωικός άθλος  - Ενας αγώνας δρόμου... θεσμός

O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεγαλόνησος και η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 τον 17ο Μινωικό Άθλο 70χλμ.

Μια διαδρομή από τη Φαιστό ως την Κνωσό που ενώνει τα δύο Μινωικά παλάτια. Παράλληλα θα γίνει ποδηλατοδρομία 140 χλμ.στην διαδρομή Κνωσός -Φαιστός Κνωσός (δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα)

Μία ιστορική διαδρομή που μας φέρνει χιλιάδες χρόνια πίσω. Τόσα χιλιόμετρα έτρεχαν μόνο οι αθλητές ημεροδρόμοι μεταφέροντας σημαντικές ειδήσεις και γεγονότα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Ημεροδρόμοι στην Κνωσό ήταν οι Εργοτέλης και Σωτάδης πού στέφθηκαν Ολυμπιονίκες.

O αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) του ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους: Φαιστού-Γόρτυνας-Ηρακλείου.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

07:30 Συνάντηση αθλητών στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού
08:00 Εκκίνηση Μινωικού άθλου 70 χλμ. από τον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.
ΟΡΙΟ ΜΙΝΩΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ: 9 ώρες με όριο αποκλεισμού στον μαραθώνιο 6 ώρες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 70χλμ: Μπορούν να τρέξουν όσοι επιθυμούν οποιανδήποτε τμήμα της διαδρομής του αγώνα ως τον Γιόφυρο και εκτός το κομμάτι της πόλης του Ηρακλείου η συμμετοχή σε αυτό είναι 10 ευρώ με αναμνηστική μπλούζα , αλλά ο κάθε συμμετέχοντας σε τμήμα της διαδρομής πρέπει να έχει δικό του συνοδό με αυτοκίνητο για την μεταφορά του.

ΠΆΣΤΑ ΠΑΡΤΙ : θα γίνει στις 30 Νοεμβρη στις 18:00 προσφορά του  LUNGH RESTAURANT KANATELIAS στην οδό Έβανς στο κέντρο του Ηρακλείου

ΕΠΑΘΛΑ: Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθεί κύπελλο μετάλλιο και σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο. 

ατίσαντες αθλητές και ποδηλάτες αναμνηστικό μετάλλιο. 

 

  27 November, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα