265 δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ και την Πολιτεία Τυμπακίου

mesaralive.gr  30 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
265 δωρεάν εξετάσεις από τους Γιατρούς του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ και την Πολιτεία Τυμπακίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κοινωνική δράση του Σωματείου της «Πολιτείας Τυμπακίου» με την παροχή δωρεάν ιατρικών διαγωνιστικών εξετάσεων στους κατοίκους του Τυμπακίου και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα των «Γιατρών του Αιγαίου - ΠΑ.Γ.Ν.Η.»

"Το Σωματείο «Πολιτεία Τυμπακίου» στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης σε συνεργασία με τους «Γιατρούς  του Αιγαίου- ΠΑ.Γ.Ν.Η» υλοποίησε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 -για δεύτερη συνεχή χρονιά- μια σημαντική ενέργεια στήριξης και ευαισθησίας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής. 18 ειδικότητες διακεκριμένων πανεπιστημιακών ιατρών σε συνεργασία με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό πραγματοποίησαν 265 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στις αίθουσες του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Τυμπακίου που «μεταμορφώθηκε» σε εξοπλισμένο διαγνωστικό κέντρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Πολιτείας Τυμπακίου» επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλη την ομάδα των εθελοντών «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑ.Γ.Ν.Η.», που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Σωματείου και προσέφερε αφιλοκερδώς, με μεγάλη ευχαρίστηση, τις υπηρεσίες της. Ιδιαίτερα, επιθυμεί να ευχαριστήσει για την σημαντική προσφορά του, τον Πρόεδρο των «Γιατρών του Αιγαίου - ΠΑ.Γ.Ν.Η.», κ. Μανώλη Βεληβασάκη, ο οποίος συνετέλεσε στην επιτυχημένη υλοποίηση της διοργάνωσης, αναλαμβάνοντας το συντονισμό και την επικοινωνία του σωματείου μας με την ομάδα των γιατρών.

Σε μια περίοδο όπου μαστίζεται από την οικονομική κρίση της εποχής μας και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, οι «Γιατροί του Αιγαίου – ΠΑ.Γ.Ν.Η.­­» αποτελούν έμπρακτο παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, όπου με ήθος και αληθινή διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο παρέχουν ανιδιοτελώς και χωρίς διακρίσεις ή διαφοροποιήσεις εδώ και πολλά χρόνια υπηρεσίες υγείας και πρόληψης σε απομονωμένες περιοχές της Κρήτης και της ακριτικής άγονης γραμμής της Ελλάδας.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Πολιτείας Τυμπακίου» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της πρωτοβουλίας αυτής και προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Πιο συγκεκριμένα:

το προσωπικό της υπηρεσίας «Βοήθεια Στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου  που είχε αναλάβει την ενημέρωση των συμπολιτών μας και το συντονισμό των ιατρικών ραντεβού, δίνοντας προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες ή άτομα εκτός Τυμπακίου που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη μετακίνησή τους
το Διευθυντή, κ. Ζαχαρία Χαλκιαδάκη και την Υποδιευθύντρια του Ενιαίου Λυκείου Τυμπακίου, κα Βασιλική Καρακάντζου καθώς και το Διευθυντή του Γυμνασίου Τυμπακίου, κ. Αλέξανδρο Καμπαναράκη για την πολύτιμη συνεργασία τους και την παραχώρηση των αιθουσών των σχολείων
την κα Αγγελική Γεωργιλάκη (Energy, Fitness & Health Club) και τον κ. Ιπποκράτη Σκαντζάκη (South Box) για την παραχώρηση εξοπλισμού από τα γυμναστήριά τους
το Διευθυντή του Ξενοδοχείου “Little Inn”, κ. Νικόλαο Τσαγκαράκη για την παραχώρηση δωρεάν φιλοξενίας

 

Κλείνοντας, θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε ότι, πρωταρχικό μέλημα του «Σωματείου της Πολιτείας Τυμπακίου» είναι η ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στην πόλη του Τυμπακίου και των ευρύτερων περιοχών. Η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων μας και για αυτό θεωρούμε υποχρέωσή μας να φροντίσουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, να αγωνιστούμε και εμείς ως σωματείο και να συντελέσουμε στην άμεση εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος υγείας που θα δίνει έμφαση στη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση και διάγνωση και θα είναι προσανατολισμένο στην πρόληψη των νοσημάτων και των ασθενειών, παράλληλα με την περίθαλψη. Οι ανάγκες υγείας των συμπολιτών μας είναι αυξημένες και χρήζουν άμεσης ικανοποίησης μέσω της στελέχωσης Ιατρικού Δυναμικού και της άρτιας λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ»

Τυμπάκι, 30 Αυγούστου 2017".

 

mesaralive.gr  30 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα