4 βήματα για τέλεια μαλλιά με το ελαιόλαδο για μαλακτικό

mesaralive.gr  25 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
4 βήματα για τέλεια μαλλιά με το ελαιόλαδο για μαλακτικό

Φωτο:letif.gr

Ως κλασική γυναίκα, ταλαιπωρείσαι συχνά-πυκνά από ξηροδερμία, σε συνδυασμό με λαδωμένα και φριζαρισμένα μαλλιά. Τι ανησυχείς; Υπάρχει λύση και μάλιστα στην κουζίνα σου!

Για να βρεις τη λύση στο πρόβλημά σου δεν χρειάζεται να δίνεις μια περιουσία σε ακριβά προϊόντα περιποίησης που μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικά και ίσως χειροτερεύσουν την κατάσταση. Δύο κουταλιές ελαιόλαδο, αρκούν για να "θεραπεύσεις" τα μαλλιά σου και να τους δώσεις την απαλή αίσθηση που ονειρεύεσαι.

 

Βήμα πρώτο:

Ζέστανε δύο κουταλιές ελαιόλαδο.

Προτού το βάλεις στα μαλλιά σου, τσέκαρε τη θερμοκρασία. Θα πρέπει να είναι ζεστό ώστε να θεραπεύσει τα ταλαιπωρημένα σημεία του κεφαλιού σου. Μην ξεχνάς ότι τα προϊόντα styling και το πιστολάκι είναι εχθρός για τα μαλλιά σου, άρα ένας λόγος παραπάνω να τα φροντίσεις.

 

Βήμα δεύτερο:

Κάνε ένα απαλό χαλαρωτικό μασάζ ξεκινώντας από το κρανίο με φορά προς τα έξω.

Κάνε το όσο πιο απαλά γίνεται για να μην επιβαρύνεις τα έρμα τα μαλλάκια σου! Σιγουρέψου ότι το ελαιόλαδο θα φτάσει παντού, μέχρι και τις άκρες των μαλλιών.

 

Βήμα τρίτο:

Αφού τελειώσεις, τύλιξε τα μαλλιά σε μία πετσέτα και άφησε το ελαιόλαδο να δράσει για περίπου 30 λεπτά.

Αν καθίσεις σε δωμάτιο με ατμούς, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αφού το ελαιόλαδο θα φτάσει βαθύτερα ενεργοποιώντας τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Βήμα τέταρτο:

Λούσου με ένα μεσαίο σαμπουάν ή τουλάχιστον με κάποιο που ξέρεις ήδη ότι δεν κάνει κακό στην τρίχα σου και δεν τα λαδώνει.

Τρίψε όλο το κεφάλι με το σαμπουάν και ξέβγαλε με κρύο νερό. Αυτό βοηθά στην αποφυγή περαιτέρω κατεστραμμένων μαλλιών και στη διατήρηση της φυσική λάμψης.

 

Σημείωση: να θυμάσαι πως, όσο υγιή μαλλιά και αν διαθέτεις, τα προϊόντα καλλωπισμού, τα πιστολάκια και οι πολλές βαφές επιταχύνουν τη φθορά τους.

Απόφυγε όσο μπορείς λοιπόν το καθημερινό styling και άφηνέ τα να στεγνώνουν μόνα τους και θα δεις τα μαλλιά σου πιο ενυδατωμένα και υγιή από ποτέ!

 

Πηγή: womenonly.gr

 

mesaralive.gr  25 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ