40αρια και αφρικανική σκόνη - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

  15 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
40αρια και αφρικανική σκόνη - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα ξεκινά από σήμερα καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες που θα πιάσουν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ως και την Δευτέρα, με τα 40αρια να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης. Τα 40αρια που θα πιάσει αυτό το τριήμερο η θερμοκρασία, αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, για τον μήνα Μάιο, καθώς η θερμοκρασία στη χώρα θα είναι κατά 10 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο θερμοκρασίας σε όλο τον πλανήτη. Ήδη χθες το θερμόμετρο  στην Κρήτη «άγγιξε» τους 35 βαθμούς.

Σήμερα αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές.Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

 

  15 May, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα