5.500 λαμπτήρες ανακύκλωσε ο Δήμος Φαιστού

mesaralive.gr  06 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
5.500  λαμπτήρες ανακύκλωσε ο Δήμος Φαιστού

Πάνω από 5.500 λαμπτήρες έστειλε πρόσφατα στην ανακύκλωση ο Δήμος Φαιστού, που συνεχίζει να συμμετέχει στο σχετικό πρόγραμμα!

Όπως λέει μιλώντας  στο mesaralive.gr ο ηλεκτρολόγος του Δήμου κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. «Στέλνουμε στην ανακύκλωση όλες τις λάμπες που αλλάζουμε, από δημοτικό φωτισμό, κτήρια του Δήμου και σχολεία. Κάθε χρόνια μία με δύο φορές στέλνουμε τις λάμπες για ανακύκλωση στην εταιρεία που τις παραλαμβάνει. Επίσης ανακύκλωση λαμπτήρων γίνεται και σε μαγαζιά ηλεκτρικών ειδών». Ο κ. Καλαϊτζάκης καλεί τον κόσμο να ανακυκλώνει τους λαμπτήρες και να μην τους πετά στα σκουπίδια, τονίζοντας ότι σε κάθε δημοτικό κατάστημα υπάρχει ένας χώρος  όπου ο δημότες μπορεί να αφήνει τους λαμπτήρες». Επίσης προσθέτει «παραλάβαμε από την εταιρεία και ειδικό κάδο τον οποίο θα τοποθετήσουμε στο χώρο όπου σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (κοιμητηρίου) ο οποίος βρίσκεται λίγο μετά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών όπως πάμε προς Τυμπάκι δεξιά».

Όσον αφορά την σημασία της ανακύκλωσης παλιών λαμπτήρων ο κ. Καλαϊτζάκης επισημαίνει «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα όταν κάποιος πετάει ένα παλιό λαμπτήρα κυρίως τις ράβδους υδραργύρου στα σκουπίδια. Αν σπάσει αυτή η ράβδος περιέχει υδράργυρο και  αν βρίσκεται μέσα σε ένα κάδο απορριμμάτων είναι επικίνδυνη για την υγεία και των δημοτών που θα πάνε να πετάξουν στα σκουπίδια τους σε περίπτωση που η ράβδος σπάσει αλλά και των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Γενικά καλό θα είναι να μην πετάμε στα σκουπίδια τις λάμπες αλλά να τις ανακυκλώνουμε, είτε στα δημοτικά καταστήματα, είτε στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που διαθέτουν κούτα για ανακύκλωση, είτε στο  μεγάλο κάδο που θα τοποθετήσουμε στο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων στις Μοίρες» καταλήγει ο κ. Καλαϊτζάκης.

 

mesaralive.gr  06 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα