83 φιάλες αίμα στην Αιμοδοσία Θεσμό του Ε.Ε.Σ. Μοιρών

  15 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
83 φιάλες αίμα στην Αιμοδοσία Θεσμό του Ε.Ε.Σ. Μοιρών

Έχει γίνει πλέον θεσμός η Εθελοντική Αιμοδοσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο!

Έτσι και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ο κόσμος που προσήλθε για να δώσει αίμα δίνοντας συγχρόνως Ζωή, ήταν πολύς με τον αριθμό των φιαλών που συλλέχτηκαν να φτάνει στις 83! Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιμοδοσία ξεκίνησε περίπου στις 4 το μεσημέρι που έφτασε στο κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών η κινητή μονάδα αιμοληψίας του ΠΑΓΝΗ.  Η προσέλευση του κόσμου  ήταν ομαλή, δεν υπήρξε συνωστισμός, το νοσηλευτικό προσωπικό άψογο στη δουλειά του και οι Εθελοντές στις θέσεις τους όπως κάθε φορά! . Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν και εκείνοι που προσήλθαν να δώσουν αίμα και δεν μπόρεσαν λόγο κωλύματος. Ο π. Νικόλαος Τζαγκαράκης εκ τω  υπευθύνων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του ΕΕΣ Μοιρών εκφράζει ευχαριστίες προς όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε αλλά εκφράζει και μία πικρία σε κάποιους που αν και  εξυπηρετήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν  στην υποχρέωση τους, ούτε να σηκώσουν το τηλέφωνο όπως λέει  και να πουν δεν μπορούμε να δώσουμε γι αυτό το λόγο.

Επίσης ευχαριστεί τα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Μεσαράς και τις Εφημερίδες που συνέβαλαν και τέλος όλο τον κόσμο που ήρθε με όρεξη σε μια αιμοδοσία που έχει γίνει θεσμός!

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ομάδα αιμοδοσίας,  προσεχώς θα λάβουν όλοι οι αιμοδότες κάποιο μήνυμα στα τηλέφωνα που δήλωσαν, που θα περιέχει κάποιο κωδικό με τον οποίο θα μπορούν να μπουν στη φόρμα του εθνικού μητρώου αιμοδοτών, και θα μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία , την κίνηση, τις ανάγκες που έχει η πανελλήνια αιμοδοσία. Μάλιστα θα μπορέσουν να βγάλουν και κάποια κάρτα αιμοδότη από κάποιο κατάστημα τηλεφωνίας της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό μην εκπλαγούν οι φίλοι αιμοδότες. Θα γίνει βέβαια και σχετική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του ΕΕΣ Μοιρών.

Την Τετάρτη η Εσπερίδα για τον Εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών συνεχίζονται  με μια πολύ ενδιαφέρουσα Εσπερίδα  για τον εμβολιασμό η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Η Εσπερίδα που θα ξεκινήσει στις 19:00 διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και τον ΕΕΣ Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών. Σε αυτή θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:

-«Ο εμβολιασμός στους ενήλικες» - Ομιλητής Μεραμβελλιωτάκης Νικόλαος Παθολόγος Ιδιώτης Ιατρός

- «Εμβόλια στην εγκυμοσύνη: Προστασία για την έγκυρο, το νεογνό και το μικρό βρέfος». Ομιλήτρια : Χατζηδάκη Ελευθερία, Παιδίατρος , Διευθύντρια EΣΥ Νεογνολογική Κλινική και ΜΕΝΝ ΠΑΓΝΗ

“Επιφυλάξεις και προβληματισμοί των γονέων για τα εμβόλια: Μύθοι και πραγματικότητα» - Ομιλήτρια: Στεφανάκη Σοφία Παιδίατρος Διευθύντρια ΕΣΥ Παιδιατριική Κλινική Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

 

  15 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ