Αβέβαιο το μέλλον του παιδικού σταθμού Ζαρού

τα νεα της πανω ριζας  28 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αβέβαιο το μέλλον του παιδικού σταθμού Ζαρού

Καμία συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έλαβαν γονείς από το Ζαρό, οι οποίο το πρωί της Τρίτης συναντήθηκαν με απερχόμενο και νέο Δήμαρχο Φαιστού, για το πολυπόθητο θέμα του Παιδικού Σταθμού.

Αν και στην αρχή δόθηκε δέσμευση από τον νυν Δήμαρχο κ. Αρμουτάκη, ότι ο Παιδικός θα λειτουργήσει κανονικά, μέσω παράτασης που δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο εως 31/12/2019, εν τέλει μετά από παρέμβαση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου αλλά και του προϊσταμένου της Κοινωνικής Υπηρεσίας, έγινε αντιληπτό, ότι ο Παιδικός Σταθμός δεν είναι έτοιμος για να υποδεχτεί τα παιδιά την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη! Αν ανοίξει, αυτό θα γίνει με καθυστέρηση μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ζητούνται για να δοθεί η παράταση!

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πλέον επίσημα ότι χάθηκαν οι επιταγές voucher για το Δήμο, επομένως εάν τελικά ο Παιδικός λειτουργήσει, οι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν την αντίστοιχη συμμετοχή. Δυστυχώς με αυτή την εξέλιξη , έγινε αντιληπτό ότι και το προσωπικό του συγκεκριμένου παιδικού, δεν θα μπορέσει σε πρώτη φάση να συνάψει νέα σύμβαση εργασίας, άρα δεν θα έχει προσωπικό για να λειτουργήσει!

Οι εμφανώς εκνευρισμένοι γονείς, έφυγαν με τη δέσμευση του νέου πλέον Δημάρχου ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανοίξει ο Παιδικός και το προσωπικό να μην χάσει την εργασία του για φέτος!

Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν χάσιμο χρόνου και το μόνο σίγουρο είναι ο Παιδικός δεν θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, όπως προβλέπεται!

Όλα πλέον αφήνονται στην διάθεση και την δυναμική της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία μέσω του Δημάρχου κ. Νικολιδάκη έδωσε τη δέσμευση ότι θα παλέψει από Δευτέρα που αναλαμβάνει, για να μην μείνουν τα παιδιά εκτός Παιδικού, κάνοντας γνωστό ότι η μελέτη πυρασφάλειας και η εγκατάσταση αυτής που απαιτείται να ολοκληρωθεί έως 31/12, είναι σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί μέσα σε 4 μήνες!

 

τα νεα της πανω ριζας  28 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ