Acro Suites: Αυτό είναι το πιο θεαματικό ξενοδοχείο της Κρήτης

https://www.newmoney.gr/  18 September, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Acro Suites: Αυτό είναι το πιο θεαματικό ξενοδοχείο της Κρήτης

Σε μια εποχή που το instagram και η φωτογραφία αφηγούνται ωραιοποιημένα την εικόνα μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας, υπάρχει μια φωτεινή εξαίρεση ασύλληπτης ομορφιάς στην Ελλάδα που καμιά κάμερα δεν μπορεί να αποδώσει απόλυτα.

Το Acro Suites είναι ένα adults-only resort, 22 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια από την εταιρεία Omicron, η οποία έχει εδώ και 12 χρόνια τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του νομού Ηρακλείου με το γειτονικό ξενοδοχείο Seaside.

Σε μια μοναδικά σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα τοποθεσία που επιβλέπει από ψηλά – και ακριβώς πάνω από τη θάλασσα – την απεραντοσύνη του Αιγαίου, μια ομάδα από σουίτες , υπηρεσίες και κυρίως ανθρώπους συνθέτουν μια εμπειρία από αυτές που μένουν για πάντα στη μνήμη. Το Acro Suites θα μπορούσε να είναι ένα case-study στο θέμα «Η σημασία της τοποθεσίας και πώς να την αξιοποιήσετε κατάλληλα». Κρεμασμένο στην κυριολεξία πάνω στα άγρια βράχια του κόλπου του Μονοναύτη, δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς διαρκώς πάνω σε πλοίο. Σε μια υψομετρική απόσταση 50-60 μέτρων από τη θάλασσα η φωτογραφία του απέραντου γαλάζιου είναι σταθερή σε όποιο σημείο του ξενοδοχείου κι αν βρεθεί κανείς.

Τί βρίσκεται, όμως, πάνω σε αυτά τα βράχια; Τέσσερις βίλες, 47 σουίτες, δύο εστιατόρια, ένα μπαρ, ένα spa και δύο γυμναστήρια διαμορφώνουν τον χαρακτήρα ενός wellness μικρόκοσμου. Μια ολιστική απόδραση από τo burnout μιας χρονιάς, αλλά κι ένας spiritual προορισμός που καθαρίζει το μυαλό και το προετοιμάζει για ένα restart συνειδητότητας.

Δεδομένου ότι η φράση «δεν έχεις μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια πρώτη εντύπωση» έχει αποδειχθεί στη ζωή πέρα για πέρα αληθινή, οι πρώτες εικόνες που αποτυπώνει κάποιος στην πρώτη του οπτική επαφή με το ξενοδοχείο, θα τον ακολουθεί για καιρό.

Στο «κέντρο» του ξενοδοχείου, όπου συναντώνται το εστιατόριο και το μπαρ, ένας αυτοσχέδιος λοφίσκος σηματοδοτεί τον κύκλο που αποτελεί το έμβλημα του Acro Suites, αλλά και το σημείο-πλατεία απ’ όπου μπορεί να αντικρύζει κανείς την άγρια ομορφιά του πελάγους.

Η αισθητική του ξενοδοχείου είναι μελετημένα εστιασμένη στο να διατηρεί την ηρεμία, την εσωτερική ισορροπία, τη συναισθηματική γαλήνη. Γήινα χρώματα, ακατέργαστες λεπτομέρειες, μια περιρρέουσα αγάπη για την αισθητική, αλλά και μια ενσωμάτωση του άγριου στοιχείου στο σκηνικό. Αναμφίβολα, ένα από τα πιο εμπνευσμένα στοιχεία του ξενοδοχείου.

Οι βίλες, οι σουίτες και οι 7 συγκλονιστικές cave suites
Τέσσερις βίλες πρωταγωνιστούν ανάμεσα στην πλειάδα των επιλογών. Ολες τους συγκλονιστικές για διαφορετικούς λόγους. Με δυνατότητα φιλοξενίας για δύο ζευγάρια και με προσεγμένους εξωτερικούς χώρους που ενώνονται με τους βράχους, ενώ οι πισίνες μοιάζουν να αιωρούνται στο κενό. Επτά σουϊτες έχουν την ονομασία Cave suites. Κάπου εδώ αρχίζει το σασπένς. Κανείς δεν μπορεί καν να φανταστεί αυτό το όνειρο πριν το βιώσει από κοντά. Ένας χώρος που εκτείνεται μακρόστενα μέσα από τα βράχια και ξεπροβάλει πάνω από τον γκρεμό. Είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία μέσα σε μια σπηλιά με μεγάλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους – οι δε τελευταίοι αποτελούνται από μια πισίνα θαλασσινού νερού και μια εξέδρα σε μια θέα που κόβει την ανάσα, καθώς ο ορίζοντας αλλάζει χρώματα στον κύκλο της ημέρας.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να αποτυπώσει κανείς το συναίσθημα. Πέρα από τις βίλες και τις Cave suites, οι άλλες σουϊτες του Acro έχουν το ίδιο γήινο décor, το ίδιο εκπληκτικό design και φυσικά την ίδια θέα: Όλα αυτά αποτελούν τα συστατικά ενός concept που μέχρι σήμερα δεν έχει προηγούμενο στα ξενοδοχειακά πράγματα της χώρας.

Διαβαστε περισσότερα εδώ

 

https://www.newmoney.gr/  18 September, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα