Άδειασαν από ιατρικές μάσκες τα φαρμακεία

ekriti.gr  11 February, 2020 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ
Άδειασαν από ιατρικές μάσκες τα φαρμακεία

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει ιατρική μάσκα αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, το μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης, γεγονός που οφείλεται τόσο στην αυξημένη χρήση τους λόγω των ιώσεων, όσο ίσως και σε τεχνητή έλλειψη για λόγους αισχροκέρδειας.

Ο πρώην πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας πελάτης του ζήτησε πέντε κούτες από το συγκεκριμένο προϊόν.

"Όταν εμφανίστηκε έλλειψη στο φαρμακείο μου και στον συνεταιρισμό, αναζήτησα μάσκες σε διαδικτυκό site, όπου πάντα οι τιμές είναι πιο χαμηλές, και διαπίστωσα ότι ενώ εμείς πουλούσαμε το ίδιο προϊόν 1,5 ευρώ λιανική, εκεί το βρήκα 3,5 ευρώ".

Χειρουργικές μάσκες θα έχουν πάλι τα φαρμακεία του Ηρακλείου, από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, οπότε θα φτάσει η νέα παραγγελία.

Ο κ. Τσικανδυλάκης έκανε επίσης λόγο για ελλείψεις σε αντισηπτικά, αλλά και σε αντιϊκά και άλλα σκευάσματα, καθώς και σε παιδιατρικά εμβόλια, σε αντίθεση με τα αντιγριπικά εμβόλια, τα οποία είναι ακόμα διαθέσιμα.

 

ekriti.gr  11 February, 2020 ΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα