Αδερφοποιήθηκαν τα μαρτυρικά χωριά  Καλή Συκιά και  Σοκαράς

mesaralive.gr  04 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αδερφοποιήθηκαν τα μαρτυρικά χωριά  Καλή Συκιά και  Σοκαράς

Εκδηλώσεις αδελφοποίησης των μαρτυρικών χωριών Καλής Συκιάς του Δ. Αγίου Βασιλείου και Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 29 Ιουνίου, ημέρα της γιορτής των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στις εκδηλώσεις παραβρεθήκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης,  ο οποίος αποχώρησε εσπευσμένα αμέσως μετά την άφιξη του στο μνημείο πεσόντων της Καλής Συκιας αφού προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορούσε τον Δήμο Αγίου Βασιλείου. 
Στην συνέχεια των εκδηλώσεων τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου κ.Θεοδωράκης ο οποίος στον χαιρετισμό του εκ μέρους του Δημάρχου έδωσε  συγχαρητήρια στους εκπροσώπους των δύο συλλόγων, και τόνισε πόσο σημαντικό είναι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, οι προσπάθειες των συλλόγων να αναδείξουν την ιστορία τους.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο υπεύθυνος πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ιωάννης-Νεκτάριος Χαραλαμπάκης και μίλησε εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σακτουριανών "Εθνομαρτύρων" και ανέφερε: «Οι πράξεις αδελφοποίησης των συλλόγων, αφενός διαφυλάσσουν και αναδεικνύουν την ιστορία τους προάγοντας τον τόπο μας και αφετέρου στρέφουν τον τόπο μας με κοινή προσπάθεια στο μέλλον για πρόοδο και προκοπή όπως μας το επιτάσσει η ίδια η ιστορία μας.»

 

mesaralive.gr  04 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα