Αειφόρος ανάπτυξη στα Αστερούσια

mesaralive.gr  19 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Αειφόρος ανάπτυξη στα Αστερούσια

Εσπερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές, και ειδικότερα για την πρόταση ένταξης της περιοχής των Αστερουσίων στο δίκτυο, Άνθρωπος και Βιόσφαιρα (MaB) της Unesco, διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου σημερα στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΜaΒ της UNESCO, Μιχαήλ Σκούλλος.

Ο κ. Σκούλλος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα MaB, θ’ αναλύσει πώς λειτουργεί διεθνώς, ενώ παράλληλα θ’ αναφερθεί στους στόχους και τη διαχείριση των περιοχών MaB, αλλά και στην εμπειρία από την εφαρμογή του στην Ελλάδα.
Η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου, θα παρουσιάσει το θέμα: «Σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του ορεινού όγκου των Αστερουσίων στο πλαίσιο της ένταξης της στο δίκτυο περιοχών Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO», ενώ το στέλεχος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Εύα Κατσαράκη, θα μιλήσει για τις δράσεις ανάπτυξης του ορεινού όγκου των Αστερουσίων.
Ο βιολόγος, Τάσος Δημαλέξης, θα προχωρήσει σε γενική παρουσίαση του προς υποβολή φακέλου για την ένταξη της περιοχής του ορεινού όγκου Αστερουσίων στο πρόγραμμα MaB. Ο φυσιογνώστης, Βασίλης Ψαλλιδάς θ’ αναπτύξει το θέμα: «Περιγραφή περιβαλλοντικών δράσεων συμμετοχικής διαχείρισης για τον ορεινό όγκο Αστερουσίων. Το κοινωνικό κεφάλαιο στην περιοχή: Ποιοι φορείς, ποιες δράσεις, συνέργειες. Ολιστική προσέγγιση βιοφυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος».
Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης, θα μιλήσει με θέμα: «Δίκτυο Μονοπατιών Αστερουσίων. Διαδικασίες Πιστοποίησης και ένταξης στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ορειβατικών Μονοπατιών».
Η εκδήλωση που απευθύνεται σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε συλλογικούς φορείς, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

 

mesaralive.gr  19 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα