Καιρός: Άγγιξε και σήμερα τους 40 το θερμόμετρο στη Μεσαρα-Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

  25 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καιρός: Άγγιξε και σήμερα τους 40 το θερμόμετρο στη Μεσαρα-Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Συνεχίστηκαν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τη Δευτέρα 25/07, με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε Πετροκεφάλι Μοιρών, Σίβα Ηρακλείου και Κρανίδι Αργολίδας με 39,4 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/07, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.    

Είναι χαρακτηριστικό, ότι 62 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας, κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, μεταξύ αυτών και αρκετοί στην περιοχή της Αττικής (όπως καταγράφτηκε από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής), επηρεάζοντας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας μας, όπως είχε επισημανθεί στην ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το πρωί της Δευτέρας 25/07.

Μικρή ανάσα δροσιάς τις επόμενες μέρες

«Λιώνει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες που έφερε ο παρατεταμένος καύσωνας, που αν και θα παραμείνει για μερικές μέρες ακόμα, φαίνεται πως ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σταδιακά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αύριο, Τρίτη 26 Ιουλίου, και την Τετάρτη 27 Ιουλίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στους 37 με 38 βαθμούς, ωστόσο τονίζει πως στις κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα στα δυτικά πεδινά, αλλά και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, ο υδράργυρος θα δείχνει 1 με 2 βαθμούς υψηλότερα.

Αντίθετα, στις ακτές, στα ορεινά και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Όσο για το Σαββατοκύριακο (30-31/7) η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 35 έως 37 βαθμούς αντίστοιχα τις δύο ημέρες.

Όπως φαίνεται επίσης στη φωτογραφία του μετεωρολόγου, ο Αύγουστος θα μπει με… δροσιά, καθώς την Τρίτη (2/8) η θερμοκρασία υποχωρεί στους 33 βαθμούς, ενώ αναμένεται άνοδος από την Παρασκευή 5 Αυγούστου με 35 Βαθμούς.

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά! Για να υπολογίστε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ! Για να μη χάνετε τον…καιρό σας», αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου στην ανάρτησή του.

Δείτε τον πίνακα που κοινοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου με τη μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο

 

  25 July, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα