Αγία Γαλήνη: Άσκηση αντιμετώπισης κρούσματος από την 7η ΥΠΕ Κρήτης
Η άσκηση διοργανώθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και την συμβολή του λιμενικού Σώματος, του δήμου Γαύδου και του Κ.Υ. Κανδάνου, στο πλαίσιο της ετοιμότητας των δομών υγείας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ειδικά σε περιοχές όπου η ασφαλής αντιμετώπιση περιστατικών απαιτεί την κινητοποίηση ενός ευρύτερου μηχανισμού.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ: «Υπάρχει σχεδιασμός του ΕΚΑΒ για όλη τη χώρα και ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές. Επιλέξαμε για την άσκηση τη Γαύδο προκειμένου να εντοπίσουνε τυχόν κενά και παραλείψεις που υπάρχουν στην αλυσίδα, δηλαδή από τη στιγμή που καλεί ο γιατρός το κέντρο επιχειρήσεων και ζητάει βοήθεια. Με τον τρόπο αυτό θα διακρίνουνε αν υπάρχουν κενά, τα οποία θα μπορούσαμε να τα καλύψουμε, ενόψει ενός πραγματικού κρούσματος».
Ικανοποιημένη από την άσκηση δήλωσε η διοικήτρια της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία τόνισε ότι η Γαύδος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει περιστατικό και ο μηχανισμός είναι συντονισμένος προς αυτή την κατεύθυνση.
«Ήρθαμε στη Γαύδο, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, για να καταγράψουμε αν υπάρχουν – και τι είδους – κενά. Η άσκηση ήταν σημαντική, γιατί εκτός από τη θεωρητική προσέγγιση, από σήμερα ξέρουμε ότι αν προκύψει ένα κρούσμα στο νησί, υπάρχει ετοιμότητα και τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς».
Δείτε επίσης
- Έκπτωση ΕΝΦΙΑ: Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι δικαιούχοι – Αναλυτικά όλη η διαδικασία
- Συμφωνία εκεχειρίας: Τι θα φέρει για το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, μετά από 15 μήνες πολέμου
- Καθυστέρηση στις έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου
- Πως οι αρχαίοι ελαιώνες και οι χαρουπιές σώζουν την Κρήτη από την κλιματική αλλαγή
- Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα και χωρίς ΚΤΕΟ οχήματα
Σχετικά άρθρα
- Υγεία: Αυτοι είναι οι επικρατέστεροι για τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ
- Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων για την 7η ΥΠΕ Κρήτης
- Πώς ξεκίνησε τελικά η πανδημία του κορονοϊού;
- Κορονοϊός: Έρχονται ρινικά εμβόλια για την παραλλαγή XEC - «Καμπανάκι» Βασιλακόπουλου
- Κορονοϊός: Μετά την υποπαραλλαγή FLiRT έρχεται η XEC – Σε έξαρση στην Ευρώπη