Αγριογούρουνα κόβουν βόλτα στη Ραφήνα

  15 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Αγριογούρουνα κόβουν βόλτα στη Ραφήνα

Μετά την Θεσσαλονίκη, την Πεντέλη, τη Δροσιά και την Εκάλη αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους και στη Ραφήνα.

Οπως αναφέρει το  iRafina.gr τρία αγριογούρουνα το βράδυ της Τετάρτης έκαναν βόλτα στην Αρίωνος, λίγα μόλις βήματα από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, όπως πρόσφατα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα κατέβηκαν στην περιοχή από τις παρυφές της Πεντέλης όπου κάνουν συχνά την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό.

Οδηγίες για όσους έρθουν αντιμέτωποι με αγριογούρουνο
Μάλιστα το Δασαρχείο Πεντέλης παρέχει οδηγίες προς τους πολίτες, με σκοπό την αντιμετώπιση της εμφάνισης αγριογούρουνων, τα οποία, όπως έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες, κάνουν ολοένα και συχνότερη την παρουσία τους ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές του Δήμου Ραφήνας, όπως πρόσφατα στην Καλλιτεχνούπολη.
 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να μην πετούν σε καμία περίπτωση απορρίμματα εκτός των κάδων, να μην πετούν τροφή για τα αδέσποτα σε εξωτερικούς χώρους, να χρησιμοποιούν πάντα λουρί όταν βγάζουν περίπατο τα κατοικίδια ζώα τους.
Επίσης οι οδηγοί οχημάτων και ειδικά όσοι περνούν από δρόμους, τοπικούς ή περιφερειακούς, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε περαστικά δάση, με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.
 

 

  15 November, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα