Αγροτικά προϊόντα: Παρατείνεται η δήλωση αποθεμάτων

  28 September, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγροτικά προϊόντα: Παρατείνεται η δήλωση αποθεμάτων

Νέα παράταση πήραν τα έκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση της επάρκειας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων για την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρατείνεται η δήλωση των αποθεμάτων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, για διάστημα 3 μηνών, η οποία ισχύει από τις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική απόφαση «οΟι υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 87  του ν. 4916/2022 (Α’ 65), καθώς και όσες εξειδικεύθηκαν με την υπ’ αρ. 1368/01.04.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» (Β’ 1549), παρατείνονται για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας».

Υπενθυμίζεται, ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης γεωργικών προϊόντων και τροφίμων στην ελληνική επικράτεια, πρέπει να υποβάλλουν, εντός προθεσμίας 2 ημερών από τη δημοσίευση της εν λόγω ρύθμισης, δήλωση με τα αποθέματα.

 

  28 September, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα