Αγροτικές επιδοτήσεις: Έρχεται η ώρα των πληρωμών...

neakriti.gr  13 March, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγροτικές επιδοτήσεις: Έρχεται η ώρα των πληρωμών...

Ως υπερδέσμευση κονδυλίων που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ε.Ε. χαρακτηρίζεται η υπέρβαση που έγινε από τον προϋπολογισμό των 425 εκατ. ευρώ, κατά 800 εκατ. ευρώ και πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ - Μ. Συνεταιρισμών, Μύρωνα Χιλετζάκη.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως αυτά τα παραπάνω χρήματα δεν γίνεται να δοθούν στους παραγωγούς, αφού ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για φαίνεται πως αυτή η υπόθεση τελικά ξεκίνησε πολύ καλά και του χρόνου θα έχει μπει σε έναν καλύτερο δρόμο.

Όλες οι προτάσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Και τώρα βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, δεδομένου ότι από την 1η Απριλίου έρχονται τα χρήματα από την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και από τις 25 του Απρίλη θα ξεκινήσει μία σειρά από πληρωμές, με τα Οικολογικά Σχήματα να πληρώνονται λίγο πριν από το Πάσχα.

«Κυρίως οι ελαιοπαραγωγοί καλλιεργούν τις ελιές τους. Και αυτό φάνηκε από την υπερδέσμευση κονδυλίων όπου οι ελαιοπαραγωγοί έχουν τη μερίδα του λέοντος», ξεκαθάρισε ο Μύρων Χιλετζάκης.

 

neakriti.gr  13 March, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ