Αγωνιστικός απολογισμός από την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς(φωτο)

mesaralive.gr  18 July, 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αγωνιστικός απολογισμός από την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς(φωτο)

φωτο:α.ε.μ.

Μετά τον γενικό απολογισμό της αθλητικής χρονιάς που πέρασε, η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς σε ανακοίνωσή της προχωρεί και σε αγωνιστικό απολογισμό, καταγράφοντας μια εκπληκτική αγωνιστική πορεία την φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς και μια χρονιά γεμάτη δράσεις για την προώθηση και την εδραίωση του αθλήματος της Ξιφασκίας στη Μεσαρά.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει «Άλλη μια αθλητική σαιζόν πέρασε για την ομάδα μας. Μια αγωνιστική περίοδος πουήταν η καλύτερη από ιδρύσεως του σωματείου. 

Η τελική  8η θέση ανάμεσα σε 43 σωματεία σε όλη την Ελλάδα φανερώνει σε όλο της το μεγαλείο την επιτυχία της σαιζόν.

Η επιτυχία  βέβαια ήταν αποτέλεσμα δουλειάς όλων των προηγούμενων χρόνων και όλων των συντελεστών: αθλητών, γονέων, χορηγών, μελών όλων των διοικητικών συμβουλίων....Μια χρονιά που τα είχε όλα..

Πρώτες πανελλήνιες νίκες, αλλά και δεύτερες και τρίτες και κατάκτηση επιπλέον μορίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις!!!!

Συμμετοχές αθλητών σε παγκόσμια κύπελλα. Διοργάνωση διεθνή αγώνα με απόλυτη επιτυχία.

Δεκάδες επιδείξεις του αθλήματος σε σχολεία και όχι μόνο. Μετακόμιση μετά από 7 χρόνια σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για ξιφασκία και αμέτρητα μετάλλια σε πανελλήνιους και περιφερειακούς αγώνες.

Η χρονιά ξεκίνησε όπως είθισται με τη συμμετοχή αθλητών στο PRESPA SUMMER CAMB και στο διεθνές ‘’ΛΥΓΚΙΣΤΙΣ’’ με το Πατσιανωτάκη Λάμπη να βάζει αρχή στα μετάλλια κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η λήξη της περιόδου μεταγραφών βρίσκει το Σύλλογο ενισχυμένο από 2 πολύ αξιόλογους αθλητές από τον Α.Ο.ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Τον Καραπιδάκη Γιάννη και τον Ζαχαριουδάκη Νίκο, και ταυτόχρονα παραχωρεί την αθλήτρια του Σαββάκη Έφη στην Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ, σημάδι της άριστης σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στα σωματεία.

Οι προπονήσεις ξεκινάνε σε δύο τμήματα. Στη Πόμπια και στο Τυμπάκι.

Τον Οκτώβριο τρείς αθλητές του σωματείου (Πατσιανωτάκης, Φουστανάκης, Τσακιράκης), συμμετέχουν στο Παγκόσμιο κύπελλο Νέων Ανδρών στη Θεσσαλονίκη.

Με το Δημοτικό σχολείο Πετροκεφαλίου ανοίγει η αυλαία των επιδείξεων του αθλήματος μας στα σχολεία. Θα ακολουθήσουν άλλα 18  σχολεία σε όλη τη Μεσαρά!!!

Ο Οκτώβριος θα κλείσει με τη παρέλαση τμήματος ξιφομάχων του συλλόγου στις Μοίρες. Το Νοέμβριο ήρθε η μεγάλη στιγμή που όλοι όσοι  αγάπησαν τη Ξιφασκία περιμέναμε.  Η σκέψη του Στέλιου Λαμπακάκη που σε μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκε από τον ίδιο ήταν η Ξιφασκια να αποκτήσει τη δική της στέγη.

Ο Γεωργικός Συνεταιρισμός Πόμπιας παραχωρεί μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη του στη περιοχή «Λιβαδιώτης»  που με την προσωπική δουλειά όλων γίνεται ένα μικρό παλατάκι... και οι μικροί ξιφομάχοι δουλεύουν με άλλη όρεξη.

Συμμετέχοντας στους Αναπτυξιακούς-Περιφερικούς που διοργάνωσε η Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ η ομάδα μας κατάφερε να  γυρίσει με 11 μετάλλια 3 από τα οποία χρυσά!!!!!!!!

Και έρχεται το ασημένιο μετάλλιο του Φουστανάκη Στέλιου το Δεκέμβριο στο Κύπελλο Ελλάδος  Εφήβων για να κλείσει μ αυτόν το τρόπο το 2014.

 

Στο κέντρο ‘’ΜΙΝΩΑΣ’’ στη Πόμπια κόψαμε τη πίτα για το  2 015 με βραβεύσεις των πρώτων του προηγούμενου έτους (Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα –καλύτερη αθλήτρια, Πατσιανωτάκης Λ. Φουστανάκης Σ. Τσακιράκης Θ. – καλύτερη ομάδα, Γρηγοριάδης Παύλος –καλύτερος μαθητής).

Και κάπου εδώ αρχίζει μια τρελή πορεία....Πρώτη αποστολή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατηφορίζουν στη Μεσαρά 6 μετάλλια. Χάλκινο η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα και η Πατσιανωτάκη Αγγελίνα. Και  ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!!!!!! στο ομαδικο του ξίφους ασκήσεως Πανκορασίδων (Πεδιαδιτάκη, Πατσιανωτάκη Α., Σφακιανάκη Δ, .Σφακιανάκη Ε.) Μετάλλια όμως είχε και ο Φεβρουάριος με τον Τσακιράκη να παίρνει ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας στα ατομικά και την ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας να κερδίζει πανάξια την δεύτερη θέση το ασημένιο μετάλλιο και οι Φουστανάκης Στέλιος, Τσακιράκης Θοδωρής, Καραπιδάκης Γιάννης και Ζαχαριουδάκης Νικόλας να παίρνουν τα bonus για τις πανελλαδικές εξετάσεις...

Το ίδιο Σαββατοκύριακο  η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα συνοδευόμενη από τον πατέρα της και πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Πεδιαδιτάκη, με ιδία έξοδα πραγματοποιεί την πρώτη αποστολή εκτός Ελλάδος από αθλητή του συλλόγου και συμμετέχει στον μαραθώνιο του ξίφους ασκήσεως στο Παρίσι.

Ο σύλλογος όμως δηλώνει παρών και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Συμμετέχει σε αποκριάτικο καρναβάλι στη Μεσαρά.

Προχωρώντας χρονικά μπαίνοντας στον Μάρτιο η Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη αν και 13 χρονών καταφέρνει να αναρριχηθεί στην 3η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών (έως 20 ετών)στο φλερέ...

Στα Χανιά διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών –Γυναικών στο

Επέ. Η Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ (Γουρλεμάκης Νίκος, Πατσιανωτάκης  Λάμπης, Φουστανάκης Στέλιος, Τσακιράκης Θοδωρής) καταφέρνει και πάλι να βγει στο βάθρο παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Και πάλι έξτρα bonus για τις πανελλαδικές εξετάσεις για τους Μεσσαρίτες ξιφομάχους.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου βρίσκει ξανά την Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ να παρελαύνει στις Μοίρες. Το Μάρτη κλείνουν οι Περιφερειακοί-Αναπτυξιακοί αγώνες Κρήτης που διοργάνωσε ο Α.Ο.ΘΗΣΕΑΣ στο Ηράκλειο.

Η  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΣΑΡΑΣ γυρίζει με 15 μετάλλια και απ’αυτά τα 4, χρυσά!!!!

 

Και στις 5 Απριλίου έρχεται το  “4ο FAISTOS CUP’’ να πιστοποιήσει την ικανότητα της Α.Λ.ΜΕΣΣΑΡΑΣ να διοργανώνει διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου. Με 120 συμμετοχές απ όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο με συμμετοχή πρωταθλητών , διεθνών διαιτητών και τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων συμμετείχαν κατάφερε να κάνει θεσμό μια διοργάνωση στη Μεσαρα που είχε και φιλανθρωπικό χαραχτήρα μιας και το ποσό των εισιτηρίων δόθηκε στο σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΠΕΠ ΠΟΜΠΙΑΣ».

Η αγωνιστική χρονιά κλείνει με τη συμμετοχή του συλλόγου στο KID’S CUP (χάλκινο ο Φουστανάκης Στέλιος και ο Αυγουστάκης Μανώλης) και στο γενέθλιο GRAND PRIX 2015 της Α.Λ.Ξ.ΧΑΝΙΩΝ (χρυσό ο Γρηγοριάδης Παύλος ασημένιο οι Αυγουστάκης Μανώλης και Χατζηγεωργίου Νικόλας και χάλκινο ο Κάζηλας Γιάννης και η Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα στις Γυναίκες από 14 και άνω.

Και για όσους μετρούν οι αριθμοί να πούμε ότι: την αγωνιστική περίοδο που πέρασε η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς κατέβασε σε επίσημους αγώνες 45 αθλητές-τριες!!!!! Κάποιοι απ αυτούς αγωνίστηκαν πάνω από 10 φορές φέτος!!!!

Οργανώσαμε 1 αποστολή στο εξωτερικό (Πεδιαδιτάκη στο Παρίσι). 21 αποστολές αθλητών εκτός Κρήτης!!!!!!! Συμμετείχαμε σε 5 αγώνες εντός Κρήτης.....Τι καταφέραμε;;;;5 μετάλλια ατομικά σε Πανελλήνια πρωταθλήματα (Πεδιαδιτάκη Μαρινέλα (2),Πατσιανωτάκη γγελίνα, Τσακιράκης Θοδωρής και Καραπιδάκης Γιάννης) και 2 ατομικά σε κύπελλα Ελλάδος(Πατσιανωτάκης Λάμπης, Φουστανάκης Στέλιος),και 12 ομαδικα. 4 χρυσά στο Ξ.Α.Πανκορασίδων,4 ασημένια στο Ξ.Μ.Εφήβων και 4 χάλκινα στο Ξ.Μ.Ν.Ανδρών.

6 αθλητές του σωματείου πήραν επιπλέον bonus για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

8η θέση στην τελική κατάταξη στην Ελλάδα ανάμεσα σε 41 βαθμολογούμενα σωματεία με 270 βαθμούς, όλοι από αθλητές-τριες κάτω των 20 ετών!!!!!!!!!

 

Κλείνοντας αυτόν τον απολογισμό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

1.Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πόμπιας που με την παραχώρηση της αίθουσας στο σωματείο μας, έδωσε άλλη πνοή στις προπονήσεις και γενικά στην οργάνωση του συλλόγου μας.

2.Στον Α.Ο.ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που μας παραχώρησε για την φετινή χρονιά τους Καραπιδάκη Γιάννη και Ζαχαριουδάκη Νίκο, τον προπονητή τους Αλέξανδρο Κοντογιάννη που τους προπονούσε, αλλά και τους ίδιους τους αθλητές που συνέβαλαν στη κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Π.Π.Εφήβων και στην συνολική συγκομιδή βαθμών του συλλόγου μας .

3.Την ΑΝΕΚ-SUPERFAST για την έκπτωση 50% που μας παρείχε σε όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της χρονιάς.

4.Την Περιφέρεια Κρήτης για την οικονομική ενίσχυση (αγορά εξοπλισμού Ξιφασκίας)

5.Τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Μεσσαράς για την προβολή του Σωματείου και των επιτυχιών μας.

6.Το Δήμο για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου και των mini bus στο 4ο FAISTOS CUP

 

7.Τους  Ανδρουλάκη Νίκο (δωρεά λαμπτήρων), Πατσιανωτάκη Γιώργο (ηλεκτρολογικές εργασίες), Λεμονάκη Φάνη(τζάμια –καθρέπτες), Αφοί Ζωγραφάκη (προσφορά χρωμάτων), Αυγουστάκη Γιώργο (ξυλουργικές εργασίες), Χατζηγεωργίου Μανώλη (κτήρια-σοβάδες-τοποθέτηση πλακιδίων) για την προσφορά τους στον νέο χώρο μας.

8.Τους: «ALLONIA HOTEL»  (Καλαμάκι) , «ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ» (Καστέλι), ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΚΑΔΙΑΝΑΚΗΣ» (Καστέλι), «ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ» (Μοίρες-Τυμπάκι), Πρατήριο Βενζίνης-χρώματα «ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΑΚΗΣ» (Τυμπάκι), Κρεοπωλείο «ΛΙΟΝΤΟΜΗΤΣΟΣ»  (Μοίρες), Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών «ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΑΜΑΛΙΑ»  (Τυμπάκι), Ελαιουργείο «Α.&Γ. ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ» (Σίβας),  «ΝΕΡΑ ZAROS» (Ζαρός), Είδη κινητής τηλεφωνίας «ΧΡΟΝΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ» (Μοίρες), Εμπόριο ζωοτροφών «ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ» (Τυμπάκι), Γεωργικό κέντρο Μεσσαρας «ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΟΔΡΟΥΛΗΣ» (Μοίρες), Μεταφορική Τυμπακίου «ΚΑΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ» (Τυμπάκι), «AGRO MARKET «Νίκος Πεδιαδιτάκης» (Τυμπάκι), ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ Σφακιανάκης Μιχάλης (Μοίρες), για την χορηγία τους στα διαφημιστικά φυλλάδια, στα ημερολόγια και στο 4ο FAISTOS CUP.

9.Τον αθλητή του συλλόγου Λαμπακάκη Φραγκίσκο (φοιτητή Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών) για την πολύτιμη βοήθεια του στους αγώνες των αθλητών μας στην Αθήνα.

10.Και τέλος όλους τους γονείς των αθλητών του συλλόγου που σε κάθε κάλεσμα είτε για αγώνες, είτε για εργασίες, είτε για οποιαδήποτε εκδήλωση έδωσαν το παρόν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

 

mesaralive.gr  18 July, 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα