Αίθριος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα!

  07 March, 2019 ΑΡΘΡΑ
Αίθριος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα!

Ο καιρός στην Κρήτη την Καθαρά Δευτέρα

«Μυρίζει» και επίσημα άνοιξη στην Κρήτη, αφού το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την προηγούμενη περίοδο το νησί, δίνει τη «σκυτάλη» στον καλό καιρό με ηλιοφάνεια, ασθενείς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, ο καιρός θα ευνοήσει όχι μόνο τους εκδρομείς της Καθαρά Δευτέρας, αλλά και τους καρναβαλιστές οι οποίοι θα βρεθούν στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης, αυτό του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, ο καιρός από σήμερα Πέμπτη έως και την Καθαρά Δευτέρα θα είναι πολύ καλός: «Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν μία σταθερή κατάσταση του καιρού. Η ανατολική Κρήτη θα έχει καλύτερες συνθήκες ανέμων και αναμένεται να πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί. Αυτή η τάση των ανέμων ευνοεί και τη θερμοκρασία ώστε να είναι σε καλά επίπεδα.».

Πιο ισχυροί πρόκειται να είναι οι άνεμοι στις δυτικές περιοχές, αφού θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ, ενώ κατά τόπους μπορεί η ένταση να φτάσει και τα 5 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας, την Καθαρά Δευτέρα «αν και είναι σχετικά νωρίς, ο καιρός προβλέπεται καλός. Λίγες νεφώσεις ενδέχεται να εμφανιστούν στα ορεινά αλλά και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Η ελάχιστη θερμοκρασία σε πιο ορεινές περιοχές πρόκειται να είναι 8 -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη αναμένεται να αγγίξει και τους 20 βαθμούς Κελσίου».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, σε κάποιες περιοχές του νησιού η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει και τους 20°C.

Πάντως, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν την Καθαρά Δευτέρα, μπορούν να το κάνουν χωρίς κανέναν πρόβλημα: «από την Τρίτη και μετά ενδέχεται να αλλάξει λίγο το σκηνικό καιρού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα δημιουργηθούν προβλήματα είτε στα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων» είτε και καταστροφές όπως αυτές που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες μέρες.

Το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο και για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώνεται όμως από τον κ. Λέκκα ότι «είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τον καιρό από την Τρίτη και έπειτα. Όσες προβλέψεις έχουν βγει, είναι πρόωρες και θέτονται υπό αμφισβήτηση.».

 

  07 March, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα