Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

  08 September, 2020 ΑΡΘΡΑ
Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριο καιρό με κυριότερα χαρακτηριστικό τις υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Κρήτη προβλέπεται σήμερα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν τοπικά στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς. 

Όσον αφορά στη γενική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα, το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει:

"Τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται έως το πρωί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 32, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 και στη Κρήτη από 17 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ".

 

  08 September, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα