Άκης Τσελέντης: «Είμαι Ελληνόψυχος, θα υπερασπιστώ την Ελλάδα μας»

https://www.newsbomb.gr/  12 March, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Άκης Τσελέντης: «Είμαι Ελληνόψυχος, θα υπερασπιστώ την Ελλάδα μας»

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλάει για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές με το κόμμα ΝΙΚΗ

Ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης,ο οποίος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα Νίκη, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό»

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας για τον μεγάλο σεισμό που περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύπτει ότι έχει μελετήσει πολύ καλά την εποχή. Υπάρχει ένα τεράστιο ρήγμα που φτάνει μέχρι το βόρειο Αιγαίο και αν συμβεί ο μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα υπάρξει εκατόμβη νεκρών.

«Δεν μπορούμε να έχουμε σε απομόνωση την πόλη για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι για κάποιους μήνες, γιατί κάθε μεγάλος σεισμός δίνει αποτύπωμα. Θα δούμε ανώμαλη συμπεριφορά, θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε. Δεν θα γίνει σεισμός σε διάστημα 2-3 μηνών.

Για το πώς ήρθε κοντά με το κόμμα ΝΙΚΗ ο σεισμολόγος ανέφερε:

«Ήμουν χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν άλλαξαν οι απόψεις μου αλλά ο κώδικας αξιών είναι με τη Νίκη, ένα εθνικό κόμμα με την οικογένεια και το έθνος. Αυτός είναι ο λόγος που πήγα εκεί. Δεν δέχομαι ως δάσκαλος αυτή τη στιγμή να μην ξέρουν οι μαθητές μου την 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου και να ξέρουν την ξαδέρφη του Ρουβά, που είναι αξιόλογος καλλιτέχνης. Έχουν σταματήσει την προσευχή, τις εικόνες, έχουν σταματήσει τον εθνικό μας ύμνο»

«Είναι κάποιες αρχές που δεν μπορώ να δεχθώ και ο κώδικας αξιών είναι με του κυρίου Νατσιού. Ο λόγος του είναι συγκροτημένος και μορφωμένος»

Για την στάση της εκκλησίας σχετικά με το νομοσχέδιο για ισότητα στον γάμο ομοφύλων ο Άκης Τσελέντης δήλωσε:

«Καταρχάς επειδή μιλάμε για εκκλησία, να έρθεις μαζί μου τρεις μέρες στο Άγιο Όρος να δει τι σημαίνει ιεροσύνη. Βγήκαν κάποιες οδηγίες ότι καλύτερο είχε γραφτεί ποτέ τα τελευταία 30 40 χρόνια. Δεν το διάβασε κανείς αυτό»

«Σχετικά με τις απόψεις εγώ είμαι εναντίον. Δεν είμαι ρατσιστής. Αλλά υπήρχε δυνατότητα μέσω συμβίωσης να προχωρούν τη ζωή τους. Υπάρχει ένα υπόγειο σύστημα μετά από αυτό θα περάσει το θέμα να υιοθετούν παιδιά. Μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές.»

Σε ερώτηση για το αν ασπάζεται όλες τις απόψεις του κόμματος ο Άκης Τσελέντης απάντησε:

«Έχω διαβάσει αρκετές απόψεις αλλά είμαι τεχνοκράτης. Θα κατέβω ως Έλλην ελληνόψυχος θα υπερασπιστώ την Ελλάδα μας. Αν δεν υπήρχε η Εκκλησία δεν θα ήμασταν Έλληνες δεν θα υπήρχε το κράτος. Ασπάζομαι μεγάλο ποσοστό απόψεων της Νίκης. Υπήρξε μια σύμπτωση απόψεων και ηθικών.»

 

https://www.newsbomb.gr/  12 March, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα