Ακρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις πάνω από 10% σε βασικά είδη τον Σεπτέμβριο

  05 September, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ακρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις πάνω από 10% σε βασικά είδη τον Σεπτέμβριο

Μισθωτοί και συνταξιούχοι αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθημερινά προκειμένου να προμηθευτούν τα βασικά είδη για το τραπέζι με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος προβλέπει και νέες ανατιμήσεις -στις ήδη απλησιασίαστες τιμές-πάνω από 10% για τον μήνα Σεπτέμβριο.

«Μεγάλες αυξήσεις θα δούμε από Σεπτέμβριο σε τυριά γαλακτοκομικά, αυγά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο» τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Απόστολος Ραυτόπουλος.

Αγοράζουν λιγότερα, αλλά πληρώνουν περισσότερα

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 οι τζίροι των σούπερμαρκετ αυξήθηκαν κατά 9,6 % ενώ οι πωλήσεις σε όγκο παρέμειναν ίδιες με το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι η μέση αύξηση των προϊόντων ήταν 9,6%.

Ειδικότερα στα γαλακτοκομικά προϊόντα βλέπουμε οι τζίροι να αυξάνονται 12,7% ενώ οι πωλήσεις να μειώνονται σε όγκο κατά 0,6% .
Αυτό σημαίνει πως οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα αλλά πληρώνουν αρκετά περισσότερα. Το ίδιο συμβαίνει και με το τζίρο να αυξάνεται κατά 11,3% το πρώτο μισό του χρόνου στα απορρυπαντικά και οι πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 2,3%

Μεγάλη η διαφορά και σε ότι αφορά τα κατεψυγμένα προϊόντα με τον τζίρο τους να αυξάνεται κατά 6% και οι πωλήσεις των τεμαχίων να πέφτει κατά 4,1%

Με το ράλλυ των ανατιμήσεων να συνεχίζεται οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με έναν νέο πονοκέφαλο καθώς η τιμή του ελαιόλαδου έχει ήδη υπερδιπλασιάσει.

 

  05 September, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα