Ακριβό το χοιρινό για το γιορτινό τραπέζι

Η τοπική κοινωνία και οι καταναλωτές στην Κρήτη αναζητούν ντόπια και ποιοτικά προϊόντα και σε καλή τιμή. Και τη φετινή χρονιά, αυτό είναι ένα ζήτημα που πολλές φορές αποτελεί σταυρόλεξο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω του υπαρκτού προβλήματος των ελληνοποιήσεων.
Των εισαγόμενων ποσοτήτων που παρανόμως «βαφτίζονται» ντόπια και καταλήγουν στο τραπέζι των ανυποψίαστων πολιτών.
Πρώτο στη λίστα είναι το χοιρινό κρέας, το οποίο – εξαιτίας της πανώλης που έχει πλήξει τους πληθυσμούς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο – είναι πρώτο σε ζήτηση, στη στιγμή που αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί στο 100%.
Έτσι οι καταναλωτές στην Κρήτη, που έχουν το χοιρινό κρέας στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων τους, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη…
Η τιμή του είναι αυξημένη σε ποσοστό 20% – 30% σε σχέση με πέρυσι για όλα τα μέρη του χοίρου (μπριτζόλα, πανσέτα κτλ), τη στιγμή τα υπόλοιπα κρεατικά αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη, εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την αυτάρκειά της σε χοιρινό κρέας, η οποία δεν ξεπερνά σε ποσοστό το 15%.
cretapost.gr
Δείτε επίσης
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου
- Αιμοδοσία στις Μοίρες από τον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»