Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Προειδοποίηση από το λιμεναρχείο

  13 February, 2020 ΑΡΘΡΑ
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Προειδοποίηση από το λιμεναρχείο

Χαλάει ξανά ο καιρός

Για επερχόμενη κακοκαιρία με κυριότερα χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νοτιάδες και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει για αύριο Παρασκευή:

"Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατα τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές".

Ιδιαίτερα για την Κρήτη, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν:

"Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη".

Στην ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναφέρει:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

 

  13 February, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα