Άλλο ένα βήμα προς την ομαλότητα -Οι δραστηριότητες που επανεκκινούν

  24 May, 2020 ΑΡΘΡΑ
Άλλο ένα βήμα προς την ομαλότητα -Οι δραστηριότητες που επανεκκινούν

Τι περιλαμβάνει το επόμενο στάδιο της «επιστροφής στην κανονικότητα»

Οι προετοιμασίες στα καταστήματα εστίασης, εστιατόρια και μπαρ, είναι πυρετώδεις χωρίς όμως προσωρινά να έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πελάτες στους εσωτερικούς τους χώρους. Η δυνατότητα αυτή, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα δοθεί και πάλι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Ακόμα όμως και για τους εξωτερικούς χώρους θα υπάρξουν κανόνες καθώς θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Επιπλέον, η χρήση της μάσκας από το προσωπικό καταστημάτων εστίασης είναι υποχρεωτική.

Στα ταμεία, τα σημεία παράδοσης take-away και τις τουαλέτες των καταστημάτων θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ αποτελεί υποχρέωση των καταστημάτων να τα απολυμαίνουν συστηματικά.

Με αφορμή την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δημοσιοποίησε έναν εκτενή οδηγό για τους εργοδότες, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, για τα τρόφιμα και τους ενδεδειγμένους κανόνες λειτουργίας.

Εξάλλου από αύριο στο πλαίσιο της άρσης μέτρων για τον κορονοϊό, θα επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών και προς τα υπόλοιπα νησιά της χώρας πέραν της Κρήτης.

Από το λιμάνι του Πειραιά για τη συγκεκριμένη ημέρα έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια πλοίων (δύο για Κυκλάδες ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για την Κρήτη). Από τη Ραφήνα θα αναχωρήσει ένα πλοίο για τις Κυκλάδες και τρία από το Λαύριο, δύο για Κέα - Κύθνο - Σύρο και ένα για Αγ.Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα.

Σημειώνεται ότι στα πλοία εφαρμόζεται νέο πρωτόκολλο επιβατών όπου το κάθε πλοίο μπορεί να φιλοξενεί μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Επίσης αύριο, Δευτέρα (25/5) ανοίγουν και οι οργανωμένες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση, η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

 

  24 May, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα