Άμεσες λύσεις στα αγροτικά θέματα της Κρήτης

viannitika  02 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Άμεσες λύσεις στα αγροτικά θέματα της Κρήτης

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάθισε στο τραπέζι της συζήτησης με τους εκπροσώπους των αγροτών συζητώντας μαζί τους, όλα τα θέματα, για δύο ώρες!

Ήταν μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με στόχο να ακουστούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και στην Κρήτη.

Στη συνάντηση που έγινε, την Κρήτη εκπροσώπησαν ο κ. Γιώργος Ξυλούρης, εκ μέρους του Συνεταιρισμού Κόφινα και ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, εκ μέρους της Ένωσης Ηρακλείου.
Ενώ αξιζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η «επίσημη πρώτη» για τον κ Ανδρέα Στρατάκη, ως νέο ειδικό σύμβουλο του Υπουργού Μάκη Βορίδη, που ήταν και ο άνθρωπος ο οποίος μεσολάβησε για τη συνάντηση.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν επί τάπητος, το ζήτημα των Συνεταιρισμών και της λειτουργίας τους, οι ελληνοποιήσεις σε προϊόντα και στο γάλα, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, οι επιδοτήσεις, η νέα ΚΑΠ, η προστασία των αυτόχθονων φυλών και των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και των Διεπαγγελματικών. Αυτά είναι και τα βασικά στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν κατά τους αγρότες, με τον Υπουργό να προσθέτει σε αυτά και το στοίχημα της συνεργασίας των αγροτών μεταξύ τους, αλλά και με το Υπουργείο, προκειμένου να δοθουν λύσεις.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, με τον Υπουργό να τονίζει στους αγρότες ότι έχουν απόλυτο δίκιο σε πολλά ζητήματα, τονίζοντας πως ζητούμενο για τον ίδιο είναι η ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας.

Τα θέματα που θα τίθενται υπό συζήτηση, θα μπαίνουν σε διαδικασία διαβούλευσης, όπως είπε ο κ. Βορίδης, με τη διαφορά όμως ότι εφόσον η προθεσμία της διαβούλευσης παρέρχεται και δεν έχει βρεθεί κοινή λύση, τότε θα αναλαμβάνει το Υπουργείο να ολοκληρώνει τη διαδικασία

Αμέσως μετά οι αγρότες συναντήθηκαν και με την νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και συγκεκριμένα με το νέο πρόεδρο του Οργανισμού, τον κ Γρηγόρη Βάρρα, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των επιδοτήσεων και οι τρόποι καταβολής τους στους δικαιούχους, με τον κ. Βάρρα να δείχνει διάθεση για να βρεθεί μια λύση στη διαχείριση και κατανομή τους.

 

viannitika  02 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα