Άμεση πίστωση χρημάτων για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Φαιστού

  17 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Άμεση πίστωση χρημάτων για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Φαιστού

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος κατά τη σημερινή τους συνάντηση (17-06-2020) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισαν την άμεση εκταμίευση των πρώτων εκατομμυρίων για την κατασκευή έργων αποκατάστασης και προστασίας από φυσικές καταστροφές στο Δήμο Φαιστού.   

 

Στη συνάντηση αποφασίσθηκε η άμεση πίστωση ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (εκτιμώμενος π/υ 3.773.864€) για την εκπόνηση 4 υπο-έργων μελετών, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες (δημοπρατήσεις) για την υλοποίηση των μελετών.

 

Παράλληλα, ο Δήμος Φαιστού δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση τεχνικών δελτίων για την διενέργεια έργων αποκατάστασης συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των  περίπου δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ σε α’ φάση στα τεχνικά δελτία του Δήμου Φαιστού θα μπορέσει να γίνει απορρόφηση μέρους των χρημάτων ύψους 4 εκατομμυρίων περίπου ευρώ στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η β’ φάση θα υλοποιηθεί στο επόμενο έτος (2021).

 

Οι σημερινές ανακοινώσεις έγιναν κατόπιν της συνεργασίας του κ. Αυγενάκη, με το Γ.Γρ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη  και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Φαιστού κ. Γιάννη Φασομιτάκη.

 

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημαντική αυτή χρηματοδότηση στο Δήμο Φαιστού, που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές από τη θεομηνία της 6ης Απριλίου 2019 και την κατασκευή έργων προστασίας από φυσικές καταστροφές. Με τη γενναία αυτή χρηματοδότηση θα προχωρήσουν άμεσα οι μελέτες και θα ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης. Η Κρήτη, το Ηράκλειο και η Μεσαρά βεβαίως είναι πάντα στις προτεραιότητές μας».

 

  17 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ