Αν μπορούσες ν’ ακουστείς... θα σου έδινα την ψυχή μου

mesaralive.gr  29 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αν μπορούσες ν’ ακουστείς... θα σου έδινα την ψυχή μου

Για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Τεχνών μάς ταξιδεύει στις Τέχνες και τον Πολιτισμό της Μεσαράς, με μοναδικό τρόπο. Απόψε, Πέμπτη 29 Αυγούστου οι Τέχνες πανηγυρίζουν σ’ ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά με εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι: «Πολύχρωμοι άνθρωποι» από τους Ιφιγένεια Γρινιαράκη και Γιάννη Καπαρουδάκη, στην Σκηνή Β του Αλσυλλίου, στις 7.30μ.μ.

Ένα έργο που μιλάει για τους «πολύχρωμους ανθρώπους», μέσα από μουσικο – κινητικά και θεατρικά κείμενα θα αναπαραστήσουμε τους ανθρώπους της πόλης και του χωριού μέσα από την εμπειρία των παιδιών και όλων των ερεθισμάτων που μπορούμε να έχουμε μέσα από: « Το Σώμα μου μέσα από την Τέχνη». Πώς φαίνονται οι άνθρωποι μέσα από τα μάτια των παιδιών, αφήγηση ιστορίας, κίνηση, παιχνίδι, συντονισμός, ζωγραφική προσέγγιση και μουσική. Όπως μας περιγράφει σε μια σύντομη συζήτηση η Ιφιγένεια Γρινιαράκη και συνεχίζει…

Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν σ’ ένα ταξίδι δυο ωρών με θέμα τους ανθρώπους, σκοπός του ταξιδιού είναι τα παιδιά να μάθουν να βλέπουν τα διαφορετικά  χρώματα που έχει κάθε άνθρωπος και πως η διαδρομή μας θα μετατραπεί σε ένα έργο τέχνης.

Μουσική βραδιά η αποψινή, με τις «Δίδυμες Πνοές» ν’ ανοίγουν την αυλαία στις 20.30 μ.μ. τις πολυτάλαντες αδελφές Ευαγγελία και Ελένη Καμπουράκη στην κεντρική σκηνή. 

Η βραδιά θα τελειώσει με το συγκρότημα «TRIPLE TROUBLE» Γιώργο Κουρμούλη, Γιώργο Μοσχονά, Πολυχρόνη Μακρυγιαννάκη.

Με Ροκ μουσική για τους νέους και για όσους έχουν παραμείνει νέοι.

Rock, Pop, Blues, Reggae, Grunge, Other

Μέλη συγκροτήματος:

Ηλεκτρική Κιθάρα: Γιώργος Κουρμούλης
Ηλεκτρικό Μπάσο: Γιώργος Μοσχονάς
Τύμπανα: Χρόνης Μακρυγιαννάκης

Το κέρασμα στα όνειρα που βρίσκουν το δρόμο τους,  θα είναι από τον δραστήριο σύλλογο γυναικών Αντισκαρίου.

Αν μπορούσες ν’ ακουστείς θα σου έδινα την ψυχή μου

να την πας ως την άκρη του κόσμου.

Να την κάνεις τις νύχτες ορατές νότες, έγχρωμες, στον αέρα του κόσμου.

Να την κάνεις αγάπη.

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli Federico II”].

 

mesaralive.gr  29 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ