«Αναβάλλονται τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου»

mesaralive.gr  29 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Αναβάλλονται τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου»

Πήραμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού με αφορμή την αναβολή εγκαινίων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου και την απουσία στελέχωσής του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου! Η πολυαναμενόμενη, από τους κατοίκους της περιοχής, έναρξη λειτουργίας του νέου ιατρείου αποδείχθηκε άνθρακας, αφού δεν έχει υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτηση προσωπικού! 

Παράλληλα, η Κυβέρνηση δημοσιεύει ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζονται ως άγονα 311 αγροτικά ιατρεία, δίχως σε αυτά να περιλαμβάνεται το Π.Ι. Τυμπακίου. Έτσι αποδυναμώνεται περαιτέρω το εν λόγω περιφερειακό ιατρείο, αφού δεν προσφέρονται κίνητρα για την θητεία ιατρικού προσωπικού.    

Η Κυβέρνηση πλέον εγκαινιάζει άδεια κτίρια, αφού δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!

Το Τυμπάκι δεν μπορεί να βιώνει άλλο την εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης! Η ΝΔ, σεβόμενη την προσφορά των κατοίκων, εναντιώνεται στην αποδυνάμωση του Π.Ι. Τυμπακίου και ζητά άμεσα τη στελέχωσή του. Η ΝΔ ξεκίνησε και παρέδωσε, σχεδόν έτοιμο, το νέο κτίριο του Π.Ι. με σκοπό την παράλληλη στελέχωση του, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες α’ βάθμιας υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Τυμπακίου.      

Η κυβέρνηση ας αφήσει τα πανηγύρια, αν και μόνο γι’ αυτά είναι, και ας ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών!  

Ο νευραλγικός τομέας της υγείας χρειάζεται οξυγόνο, οι πολίτες χρειάζονται οξυγόνο, η  Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο!».    

 

mesaralive.gr  29 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ