Ανάκληση αδειών στον τομέα της υγείας με εντολή υπουργού

  26 February, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Ανάκληση αδειών στον τομέα της υγείας με εντολή υπουργού

Πρώτο κρούσμα στη χώρα μας μια 38χρονη που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σε καλή κατάσταση και με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, η γυναίκα που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα, η οποία προσφάτως είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, όπου εκεί υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο δελτίο ειδήσεων η ασθενής βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και λαμβάνει αντιική αγωγή. Η γυναίκα βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με τα συμπτώματα να είναι ήπια.

 

  26 February, 2020 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα