Ανάκληση και αντικατάσταση Αντιδημάρχου στο Αμάρι

mesaralive.gr  06 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ανάκληση και αντικατάσταση Αντιδημάρχου στο Αμάρι

Φωτο: mesaralive.gr

Στην ανάκληση από τα καθήκοντα του, του μέχρι χθες ορισθέντα Αντιδημάρχου και αναπληρωτή Δημάρχου κ. Αδάμ Παραδεισανού, προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται:

         «Αφού λάβαμε υπόψη :

Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Νόμου 3852 / 7 - 6 - 2010 « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης » (Α΄87) , αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και στις αρμοδιότητες που μεταβιβάζει σ’ αυτούς ο Δήμαρχος.
Την αριθμ. 314/30-12-2015 προηγούμενη απόφαση, περί ορισμού των Αντιδημάρχων από 1-01-2016 και τη μεταβίβαση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων
Την ανάγκη ανάκλησης του Αντιδημάρχου κ. Αδάμ Παραδεισανού πριν από τη λήξη της θητείας του, για το λόγο ότι με τη στάση του, το ύφος του ,  τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς στον κ. Δήμαρχο και σε Δημοτική Σύμβουλο σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26-08-2016, ενέργειες που δεν συνάδουν με το αξίωμα που έφερε και τη φιλοσοφία του άρθρου 59 παρ. 1του ν. 3852/2010   

Α Π Ο Φ Α Σ Ι ΖΕΙ

         Την ανάκληση  από τα καθήκοντα του, τον μέχρι σήμερα ορισθέντα  Αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου κ. Αδάμ Παραδεισανό για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους.».

 

Αντικατάσταση

Όσον αφορά την αντικατάστασή του στη σχετική απόφαση αναφέρεται:

«   Α Π Ο Φ Α Σ Ι ΖΕΙ

         Α. Αντικαθιστά τον μέχρι 31-08-2016 ορισθέντα ως Αντιδήμαρχο κ.  Αδάμ Παραδεισανό για τους λόγους που περιγράφονται στην υπ΄ αριθμ.163/31-08-2016 απόφαση Δημάρχου.

        Β. Τροποποιεί την υπ’ αριθμ. 314/30-12-2015 Απόφαση Δημάρχου περί  ορισμού Αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων» ως κάτωθι:

Ορίζει Αντιδήμαρχο στη θέση του αντικατασταθέντα, για το υπόλοιπο διάστημα της θητείας, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκη του Γεωργίου,    

μεταβιβάζοντας σ΄ αυτόν αρμοδιότητες όπως περιγράφονται παρακάτω : 

Την ευθύνη για  Διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Δήμου.
Την ευθύνη για θέματα Πολεοδομίας.
Την  ευθύνη για θέματα παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου.

 Την ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων  σε συνεργασία με τους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων  και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων στη Δημοτική Ενότητα Κουρητών.
Την ευθύνη Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Την ευθύνη της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.
Την ευθύνη  για την  Τουριστική Προβολή του Δήμου.
Την ευθύνη για την ενημέρωση και προβολή του Δημοτικού Έργου.

Αναπληρώνει  σε περίπτωση απουσίας  ή κωλύματος τον κ. Φραγκιουδάκη Μενέλαο.

Στον ήδη Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Σταθωράκη  μεταβιβάζει τις παρακάτω επιπλέον περιγραφόμενες αρμοδιότητες:

Την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Κουρητών και να μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού.
Την  ευθύνη  Διαχείριση απορριμμάτων στη πηγή σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  του Δήμου Αμαρίου όπως επίσης   και θέματα Περιβάλλοντος.
Την υπογραφή για θέματα αρμοδιότητας του, καθώς και βεβαιώσεων πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη δημοτική ενότητα Κουρητών

 Ο Αντιδήμαρχος κ.  Μενέλαος Φραγκιουδάκη  αναπληρώνει  σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος τον αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Ψαρουδάκη 

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ.Εμμανουήλ Ψαρουδάκης που    αναπληρώνει το Δήμαρχο.

5.  Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ΄αριθμ. 314/30-12-2015 προηγούμενηΑπόφαση Δημάρχου , ως έχει.

  Η παρούσα να  αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 

                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ   

                                                                     

                                                                 ΠΑΝΤΕΛΗΣ  ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ».

 

mesaralive.gr  06 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα