Ανακοινώθηκαν τα νέα έκτακτα μέτρα-Στο κόκκινο Ρέθυμνο-Άγιος Νικόλαος

  05 February, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ανακοινώθηκαν τα νέα έκτακτα μέτρα-Στο κόκκινο Ρέθυμνο-Άγιος Νικόλαος

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινωσε  τα νέα μέτρα του lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  έκανε γνωστές τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά κυρίως με τις «κόκκινες» περιοχές και ειδικά με την Αττική, ύστερα από τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, σε συνδυασμό με την εμφάνιση πολλών λοιμώξεων λόγω της μετάλλαξης, οδήγησαν τους ειδικούς να προτείνουν νέα μέτρα στο lockdown.

Η ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν 2 ωρών, λόγω της μαραθώνιας συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Ξεκινώντας την ενημέρωση, η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών σημείωσε ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ αριθμού τεστ με 46.000 τεστ.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει επιδείνωση και τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500.

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια σε κόκκινες περιοχές, καθώς ανακοινώθηκε ότι δεν θα τροποποιηθεί η λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

  05 February, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα