Αναρρίχηση στο Φαράγγι των Αγίων

mesaralive.gr  23 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αναρρίχηση στο Φαράγγι των Αγίων

Ένα από τα συναρπαστικότερα αναρριχητικά πεδία, και μάλιστα το νοτιότερο στην Κρήτη, συναντά κανείς στο Αγιοφάραγγο!

Μάλιστα το συγκεκριμένο αναρριχητικό πεδίο είναι γνωστό στους λάτρεις του σπορ οι οποίοι το επισκέπτονται απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου συγχρόνως με την αναρρίχηση!

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το σπορ, πρόκειται για αναρριχητικό πεδίο με πλήθος διαδρομές οι περισσότερες από τις οποίες είναι εντός του φαραγγιού με τις  πιο παλιές  να βρίσκονται στην παραλία ή κοντά στην παραλία.

Μάλιστα στο Αγιοφάραγγο υπάρχουν κάποιες από τις δυσκολότερες στην Κρήτη.

Το μεγαλύτερο μέρος των αναρριχητικών διαδρομών, είναι ασφαλισμένο και αυτό που θα χρειαστεί ο αναρριχητής, είναι μόνο σετάκια (οι γάντζοι δηλαδή που θα πρέπει να βάλει στις ασφάλειες για την αναρρίχησή του» καθώς και περίπου 70 μέτρα σκηνή.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των διαδρομών υπάρχουν  και εκείνες που ανοίχτηκαν στα τέλη της δεκαετίες του ΄80 και οι οποίες απαιτούν και φυσική ασφάλιση.

Το mesaralive.gr στην πρόσφατη φθινοπωρινή επίσκεψή του στο Αγιοφάραγγο, συνάντησε μια ομάδα Γάλλων αναρριχητών και θαύμασε την ευκολία με την οποία ανέβηκαν στους κοφτερούς  βράχους του Αγιοφάραγγου το οποίο είναι ιδανικό για τους  λάτρεις της αναρρίχησης!

 

mesaralive.gr  23 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα