Αναστάτωσε τους Κρητικούς το...υποβρύχιο

mesaralive.gr  12 October, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Αναστάτωσε τους Κρητικούς το...υποβρύχιο

Η θέα του πολύ κοντά στις ακτές δημιούργησε πολλά ερωτήματα...

Πολλές συζητήσεις και ...απορίες προκάλεσε η εμφάνιση, το πρωί της Τρίτης ενός υποβρυχίου ανοιχτά του λιμανιού του Ηρακλείου. 

Ειδικότερα, το υποβρύχιο εθεάθη κοντά στη νήσο Ντία 

Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συνδυάσουν την παρουσία του εκεί με την ...κινητικότητα που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις αλλά και κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Καθημερινή, σε μια κίνηση που αθροίζεται στις προσπάθειές της για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Καστελόριζο προέβη η Αγκυρα.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν δύο NOTAM με τις οποίες όχι μόνον καλούν την Αθήνα να μην προβεί σε προγραμματισμένες ασκήσεις στη θαλλάσια περιοχής δυτικά του Καστελόριζου αλλά, παράλληλα, σημειώνουν ότι το ακρητικό νησί βρίσκεται στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.  

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα,  λεπτομερές υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ για την αμφισβήτηση του υφιστάμενου status quo στο Αιγαίο από την Τουρκία, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, κατέθεσε επισήμως πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα. 

Από τους αρμόδιους Ελληνες διπλωματικούς και στρατιωτικούς αντιπροσώπους στο ΝΑΤΟ, καταγγέλθηκε η ανεξέλεγκτη δράση τουρκικών υποβρυχίων στον βυθό του Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  12 October, 2016 ΚΟΣΜΟΣ