Αναζητούν ταλέντα για την παιδική θεατρική ομάδα (9-13 ετών)

  10 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Αναζητούν ταλέντα για την παιδική θεατρική ομάδα (9-13 ετών)

Η ομάδα γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ, η οποία, ανήκει στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα) συνεχίζει τη λειτουργία της παιδικής θεατρικής σκηνής της, στις Μοίρες.

Σας καλούμε λοιπόν, με αφετηρία τις καλλιτεχνικές μας δράσεις, να δουλέψουμε με τα παιδιά αλλά και τις μητέρες, ώστε να αναπτύξουμε το πνεύμα της ομάδας, της αναδημιουργίας, του αλληλοσεβασμού, της πειθαρχίας, της δημιουργικής έκφρασης, την ανάπτυξη της κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης, την ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου, τη γνώση και άλλων μορφών τέχνης. 

Επιπλέον, με τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη ομάδα τα παιδιά γνωρίζουν άλλες κουλτούρες, τις διαφορές των άλλων λαών, μαθαίνουν την αρετή της ειρηνικής συνύπαρξης με αυτούς. Μαθαίνουν την έννοια του ρατσισμού, το δίπολο δίκαιο - άδικο, πόλεμος και ειρήνη.

Φέτος θα έρθουμε σε επαφή με δύο μεγάλα έργα της ελληνικής, παιδικής λογοτεχνίας, ¨Η μωβ ομπρέλα¨ και ¨Το καπλάνι της βιτρίνας¨, της Άλκης Ζέη, θυμίζοντας μας πόσο σύγχρονα είναι και γιατί έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους. Στο ταξίδι αυτό θα προσπαθήσουμε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και μέσα από τη θεατρική του διασκευή να το αγαπήσουν, να ονειρευτούν και να μάθουν την αξία του.

Με αγάπη και πίστη στο μεγαλείο του θεάτρου, στην ανάγκη  επαφής με τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική παιδεία, ανάγκες που παραγκωνίζονται από την πολιτική που σπρώχνει στην ολοένα και μεγαλύτερη εξαθλίωση τις λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που βιώνουν και αυτά τα άγχη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική - λαϊκή οικογένεια, σας καλούμε να συμμετέχετε σ αυτό το ταξίδι... 

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα, Χρύσα Ρίμπα, Χαρά Λάππα.

Η θεατρική ομάδα θα ξεκινήσει  στις 14/10/2019  και οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν τον Μάιο 2020.

Τα παιδιά θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν θεατρική παράσταση.

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής από 10/10 έως και 20/10 στο

τηλέφωνο : 6972186820

 

  10 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ