Andromeda: Πότε απομακρύνονται τα εκρηκτικά από το λιμάνι;

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη  16 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Andromeda: Πότε απομακρύνονται τα εκρηκτικά από το λιμάνι;

Εντείνεται η ανησυχία πολιτών και τοπικών φορέων του Ηρακλείου για τους 410 τόνους εκρηκτικών του πλοίου Ανδρομέδα, ποσότητες που εκφορτώθηκαν πριν λίγες και φυλάσσονται με ασφάλεια, ωστόσο ζητούμενο παραμένει ο χρόνος απομάκρυνση τους από το λιμάνι και γενικότερα από την Κρήτη.

Με φόντο την κραυγή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων στο λιμάνι, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ενημερώθηκε σχετικά από τη διοίκηση του ΟΛΗ, παρουσία εργαζομένων του Λιμανιού και συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του άκρως επικίνδυνου φορτίου.

Και σήμερα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφή απάντηση για τον χρόνο απομάκρυνσης του επικίνδυνου φορτίου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Θέμα ωρών η απομάκρυνση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ήδη, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η μεταφορά τού επικίνδυνου φορτίου θα γίνει σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς, πιθανόν στη βόρεια Ελλάδα. Η επιχείρηση δεν αποκλείεται να ξεκινήσει την Τρίτη.

Την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται στο Ηράκλειο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος θα μιλήσει σε ημερίδα για το νομοσχέδιο του υπουργείου, με την επίσκεψη του να συμπίπτει με την αγωνία των φορέων για την απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου.

Την Τρίτη έρχεται στην Κρήτη ο Γενικός Γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος θα επισκεφθεί λιμενικές εγκαταστάσεις και θα συνομιλήσει με φορείς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία ενώ την Πέμπτη θα βρεθεί σε Ρέθυμνο και Χανιά.

 

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη  16 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα