Ανδρουλάκης: “Οικογενειοκρατία, αδιαφάνεια και ρουσφέτι, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια”

https://www.tanea.gr/  29 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ανδρουλάκης: “Οικογενειοκρατία, αδιαφάνεια και ρουσφέτι, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια”

«Η αγωνία μου είναι να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό αλλάζω και ανανεώνω το κόμμα και δεν δέχομαι πελατειακές συμπεριφορές» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και το πολιτικό μας σύστημα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι «το επίδικο είναι η Ευρώπη να ενωθεί περισσότερο και να αποκτήσει αυτοδυναμία σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Ώστε να μη νιώθει ανασφάλεια ο ελληνικός λαός απέναντι στην Τουρκία και να γνωρίζει ότι, εάν συμβεί κάτι, ο ευρωστρατός και η ενιαία εξωτερική πολιτική θα είναι αποτρεπτικά όπλα».

«Ως εκ τούτου», πρόσθεσε, «καλό θα ήταν οι πολίτες να στηρίξουν κόμματα που θέλουν η ευρωπαϊκή ενοποίηση να γίνει γρηγορότερα και σε πολλά πεδία, όχι μόνο στην οικονομία».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είμαστε σε μία εποχή όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι ανισότητες μεγεθύνονται. Τα χρήματα δεν τα έχουν τα προηγμένα δημοκρατικά κράτη αλλά αυταρχικά καθεστώτα. Χρειάζεται ξανά ένα συλλογικό πνεύμα,ώστε στο επίκεντρο της πολιτικής να είναι ο άνθρωπος, τα δικαιώματά του, η υγεία, η παιδεία».

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου στη χώρα μας δίνοντας έμφαση στην τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδεικνύει ότι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων ζητούν να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να αλλάξει ρότα. Διότι η Ευρώπη έχει κάποιες αξίες: τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Όταν στην Ελλάδα της δημοκρατίας υπάρχουν κάποιοι που τις καταπατούν,το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κάνει τα στραβά μάτια για να μην την πληρώσει ο κ. Δημητριάδης ή ο κ. Καραμανλής; Εγώ θα αγωνιστώ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι».

Το πολιτικό μας σύστημα

«Η οικογενειοκρατία, η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι επικρατούν ακόμη. Δηλαδή, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια ζει και βασιλεύει και μετά τα μνημόνια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας στην CRETAΤηλεόραση.

«Η αγωνία μου είναι να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό αλλάζω και ανανεώνω το ΠΑΣΟΚ και δεν δέχομαι πελατειακές συμπεριφορές. Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να γίνουν υγιείς οργανισμοί, κύτταρα της δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους στην πολιτική σκηνή, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε: «Όλοι μιλούν για ανάπτυξη και σήμερα έχουμε φτάσει να ξεπουλιέται η περιουσία του ελληνικού λαού σε πλούσιους ξένους. Για μένα αυτό δεν είναι ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη».

«Όλοι μιλούν για δημοκρατία», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Δημοκρατία είναι να έχουμε αυτό το έγκλημα στα Τέμπη και να έρχονται εδώ οι γονείς των παιδιών και, αντί να απολογείται η κυβέρνηση, να επιτίθεται στους γονείς; Για μένα αυτά πρέπει να αλλάξουν και θέλω την πολιτική δύναμη για να το κάνω. Δεν θα απογοητεύσω τον ελληνικό λαό, πρώτον, γιατί τα πιστεύω βαθιά αυτά που θέλω να κάνω και, δεύτερον, διότι δεν φιλοδοξώ να δημιουργήσω ένα νέο ‘κυβερνητικό imperium’. Δεν με ενδιαφέρει και το θεωρώ καταστροφικό. Όσοι το κάνουν είναι επικίνδυνοι».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για «λουκέτο» δύο μηνών στα γήπεδα της Super League, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι δεν απέφερε κάποια αλλαγή, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για «δια βίου αποκλεισμό σε όποιον εμπλέκεται σε οποιοδήποτε περιστατικό οπαδικής βίας. Εάν επιβληθεί αυτό σε χούλιγκαν, το μήνυμα θα είναι να μην ακολουθούν τα παιδιά αυτές τις συμμορίες, διότι θα χάσουν τη δυνατότητα και τη χαρά να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα».

«Πώς μπορεί ο πολίτης να νιώσει ασφάλεια, όταν βλέπει το κράτος να επιτρέπει σε χούλιγκαν να διασχίζουν τα Βαλκάνια και να δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας ή όταν υπάρχουν συμμορίες που χτυπιούνται υπό την ανοχή αθλητικών παραγόντων και της ίδιας της πολιτείας; Έχουμε τόσες φορές ψηφίσει νόμους, αλλά δεν εφαρμόζονται», επισήμανε.

 

https://www.tanea.gr/  29 February, 2024 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα